Gemeente Berkel en Rodenrijs

Algemeen nieuws

Nieuws over de wijk Rodenrijse Zoom
De nieuwe wijk Rodenrijse Zoom ligt parallel aan de huizen van de Rodenrijseweg en loopt door tot de Landscheidingsdreef. De afgelopen maanden is de wijk voorbelast met zand. De aannemer heeft nu groen licht gekregen om het gebied bouwrijp te maken.

De afgelopen maanden is de wijk Rodenrijse Zoom voorbelast met zand. Door het voorbelasten van de grond hebben verzakkingen van wegen, rioleringen en tuinen minder kans. Het gebied is nu voldoende voorbelast. Het zand kan dus afgevoerd worden. Het wordt gebruikt op andere plekken binnen de Vinex-uitbreiding. De aannemer heeft nu groen licht gekregen om Rodenrijse Zoom bouwrijp te maken.

Wat gaat er binnenkort allemaal gebeuren in de wijk?

Fase 1 van Rodenrijse Zoom
(zie kaartje)

De Hof, De Nes en De Delta
De toekomstige woonstraten langs de bouwnummer 1 t/m 17 (De Hof), 20 t/m 49 (De Nes) en 51 t/m 137 (De Delta) krijgen riolering en een tijdelijke verharding.

Voor 1 september 2005 gaan we:

- bouwputten van woningen en bergingen uitgraven
- aanwezige gastransportleiding verleggen

- enkele kleine saneringen uitvoeren

- hoofdriool van de wijk realiseren.

- Vervolgens start de bouw van de woningen.

Medio 2006 worden de woningen type De Hof, De Nes en De Delta opgeleverd. Voordat dit gebeurt moet nog een en ander gebeuren:
- de woonstraten definitief inrichten

- sloten graven

- bomen en struiken planten (zo snel mogelijk, afhankelijk van het plantseizoen).

Start bouw 2 onder 1 kap woningen
In het eerste kwartaal van 2006 start volgens planning de bouw van zo´n 50 twee onder een kap- en vrijstaande woningen. Deze liggen aan beide kanten van de hoofdweg door het gebied, de toekomstige Waddenweg.
Fase 2 van Rodenrijse Zoom
(zie kaartje)

In het eerste kwartaal van 2006 is de grond van fase 2 voldoende voorbelast. We kunnen tegen die tijd starten met het bouwrijp maken van de grond. Dit betekent onder andere kabels en leidingen voor gas, elektra en water leggen.
Veiligheid in de wijk

Aparte bouwweg voor bouwverkeer
Gezamenlijk gebruik van wegen door zowel bouw- als woonverkeer is niet toegestaan. Zodra de eerste woningen opgeleverd worden, is een gescheiden infrastructuur voor bewoners en bouwverkeer aanwezig om de veiligheid te kunnen waarborgen. Bovendien voorkomen we daarmee dat onnodig schade wordt aangebracht aan de dan net opgeleverde woonstraten. Het bouwverkeer gebruikt de tijdelijke bouwweg (over de Landscheiding) en is verboden op de Rodenrijseweg.

Verboden toegang op bouwterrein
Tijdens de bouw is het voor toekomstige bewoners en overige belangstellenden niet toegestaan het bouwterrein te betreden.

Werktijden aannemers
De aannemers werken uitsluitend tussen 7.00 en 19.00 uur.

Nog vragen?
Heeft u nog vragen, dan kunt u altijd even contact opnemen met het Ontwikkelingsbedrijf Vinex. Telefoon 010-5140843 of vinex@berkelenrodenrijs.nl