Gemeente Leeuwarden



Eerste paal parkeergarage Oldehoofsterkerkhof

Bron: Gemeente Leeuwarden (14-06-2005) De eerste officiële paal voor de parkeergarage Oldehoofsterkerkhof is maandagmorgen 13 juni door wethouder Marga Waanders in de grond gedraaid.
Deze paal is het begin van de bouw van de parkeergarage zelf. In de afgelopen maanden zijn allerlei voorbereidende werkzaamheden verricht. Dit betrof het graven van de bouwput op werkelijke diepte, het plaatsen van de damwanden en het verankeren daarvan. Tegelijkertijd met dit bouwtraject vond het eerste deel van het archeologisch onderzoek plaats.

In de bouwput werd de eerste paal zonder hinderlijke trillingen voor omliggende gebouwen door Marga Waanders de grond in geschroefd. Deze paal maakt deel uit van in totaal 250 palen die nodig zijn voor de opbouw van de parkeergarage. Na het verrichten van deze officiële handeling vond in De Brasserie aan het Oldehoofsterkerkhof een informele bijeenkomst plaats. Hier spraken de Jan Oldenkamp namens de bouwcombinatie Strukton Hegeman GTI, wethouder Marga Waanders namens de gemeente en Arend Vruggink namens Hegeman. Over en weer was er veel lof over de samenwerking en de werkwijze.

November 2006 zal de parkeergarage gereed zijn en biedt plaats aan ruim 525 parkeerplaatsen. Gedurende de bouw blijft een deel van het bovenliggende parkeerterrein beschikbaar voor auto's. Sinds afgelopen vrijdag 10 juni is het parkeerterrein ook weer direct bereikbaar vanaf de Groeneweg/Boterhoek. Hiermee is een eind gekomen aan de omleiding via Schavernek en de Torenstraat.