Gemeente Hengelo

Zeer grote brand voormalig discotheek Groothuis in Hengelo

Vanmiddag rond 17 uur werd Brandweer Hengelo gealarmeerd voor een brand bij voormalig discotheek Groothuis aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo. Bij aankomst bleek het te gaan om een uitslaande brand waarop er direct het sein zeer grote brand is gegeven.

Omdat het gevaar van overslag naar naastgelegen woningen bestond heeft de brandweer 4 tankautospuiten, groot water transport en 3 redvoertuigen ingezet om dit te voorkomen. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. De brandweer heeft metingen verricht naar concentraties van gevaarlijke stoffen. Hierbij zijn in de directe omgeving zeer lage concentraties waargenomen die geen gevaar hebben gehad voor de omgeving. Wel zijn er roetdeeltjes neergekomen tot aan de gemeentegrens van Enschede. Deze roetdeeltjes zijn niet gevaarlijk. De brandweer adviseert om de deeltjes nat te maken en in een plastic zak te stoppen.

Rond 20 uur werd het sein brandmeester gegeven. De brand is beperkt gebleven tot de voormalige discotheek.

Tijdens de brand is de Oldenzaalsestraat en een aantal aanliggende straten afgezet en het verkeer omgeleid.

Vanavond worden er hekken rond het pand geplaatst en wordt er begonnen met de sloop. De brandweer zal de komende uren nog nablussingswerkzaamheden verrichten. De Oldenzaalsestraat zal zondag nog zeker afgesloten blijven voor het verkeer in verband met de sloop van het pand. De verwachting is dat de oldenzaalsestraat maandag weer vrij is voor het verkeer.

De technische recherche van de politie Twente doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.