Politie Groningen

Persberichten dinsdag 14 juni 2005

provincie Groningen 14-06-2005 -

Groningen: snelheidscontrole
De politie heeft maandag op de Friesestraatweg een snelheidscontrole gehouden.
Aantal geregistreerde voertuigen: 1289, aantal overtredingen: 85, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen: Stadjer aangehouden na geweldsincident
De politie heeft maandagmiddag op het politiebureau aan de Korreweg een 23-jarige man uit Groningen buiten heterdaad aangehouden voor mishandeling en bedreiging. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij zaterdagmiddag vijf personen op de Javalaan te hebben mishandeld en tevens bedreigingen heeft geuit. De politie stelt een onderzoek in. Vijf Stadjers doen aangifte tegen de verdachte. De 23-jarige is ingesloten. Hij zal nader worden gehoord.

Groningen: politie pakt winkeldief
In de Oude Ebbingestraat heeft de politie maandagmiddag een 41-jarige man uit Assen aangehouden voor winkeldiefstal. Politieagenten zagen de Drent op het Broerplein een plastic tas van een fiets wegnemen. Vervolgens liep de verdachte een drogisterij binnen. Enkele minuten later kwam de man met een volle plastic tas naar buiten. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De verdachte bleek negen flessen met doucheschuim te hebben gestolen. Na verhoor werd de winkeldief in vrijheid gesteld. De flessen met doucheschuim zijn teruggegeven aan de drogisterij. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: mannen aangehouden voor bedreiging
De politie heeft maandagmiddag in een winkel in de Herestraat een 20-jarige man uit Groningen en een 31-jarige man uit Almere aangehouden voor bedreiging. Het duo had korte tijd daarvoor een personeelslid van een winkel aan de Vismarkt met een mes bedreigd. De verdachten konden op aanwijzing van beveiligingspersoneel worden ingerekend. Beiden werden op het politiebureau ingesloten. Zij zullen vandaag nader worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer na zware mishandeling aangehouden
De politie heeft maandagnacht in een woning aan de Zonnebloemstraat een 43-jarige man uit Groningen aangehouden voor zware mishandeling. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij maandagavond een 42-jarige plaatsgenoot heeft aangevallen met een scherp voorwerp. Het slachtoffer liep hierdoor een snijwond op in het gezicht. Zijn verwonding werd in het ziekenhuis gehecht. De verdachte werd enkele uren na het incident aangehouden en ingesloten. Hij zal worden gehoord.

Loppersum: politie zoekt getuigen ongeval
De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval dat plaatsvond op vrijdag 6 mei op de kruising van de Wijmersweg en de Stedumerweg in Loppersum. Tussen 15.00 en 15.30 uur werd op die kruising een 62-jarige vrouw uit Loppersum aangereden. De vrouw fietste over de Wijmersweg en wilde rechtdoor de Stedumerweg op. Ze werd echter aangereden door een uit de richting van Stedum komende auto, die op de bewuste kruising linksaf sloeg en de Molenweg opreed. Het slachtoffer kwam te vallen en liep rugletsel op. De betrokken automobilist echter reed door zonder zich om de toestand van het slachtoffer te bekommeren. De vrouw moest zich onder
doktersbehandeling stellen en heeft, naar recentelijk is gebleken, blijvend letsel opgelopen. De bestuurder kon niet worden opgespoord. De politie wil graag in contact komen met getuigen van het ongeval. De bij het ongeval betrokken automobilist reed in een kleine zwarte auto, volgens het slachtoffer een vierkant model. Mensen die het ongeval hebben zien gebeuren worden dringend verzocht te bellen met de politie in Uithuizen, bereikbaar via het algemene telefoonnummer: 0900 8844 (lokaal tarief).

Hoogezand: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie maandagmiddag op de Meint Veningastraat in Hoogezand een 60-jarige automobilist uit Kropswolde aangehouden voor rijden onder invloed. Het rijgedrag van de man was voor surveillerende politiemensen de aanleiding om een controle uit te voeren. Daarbij bleek dat de verdachte onder invloed van alcohol verkeerde. De man werd meegenomen naar het bureau en bij de ademanalyse werd 1.6 promille alcohol vastgesteld. De automobilist is na verhoor heengezonden. Hij kreeg een rijverbod en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Meeden: beschonken automobilist botst tegen wegafscheiding De politie heeft maandagmiddag aan de Beneden Veensloot in Meeden een 34-jarige automobilist uit Veendam aangehouden. De man reed in een auto en raakte door onbekende oorzaak de controle over zijn auto kwijt waarna hij tegen een betonnen wegafscheiding botste. Zijn auto raakte daarbij zwaar beschadigd en kon niet verder rijden. De man liet de auto achter en ging samen met zijn passagier te voet verder. Korte tijd later konden beiden worden opgespoord toen zij zich in het hoge gras probeerden te verstoppen. De bestuurder bleek te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse
1.7 promille alcohol werd gemeten. Na verhoor is de verdachte met een rijverbod heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De auto, die behoorlijk olie had gelekt, is door een berger afgevoerd. Die heeft ook het wegdek gereinigd.

Snelheidscontroles regio: maandag
Losdorp: Rijksweg N33
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 495 voertuigen, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 99 km.
Harkstede: Hoofdweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 600 voertuigen, aantal overtredingen: 68, hoogst gemeten snelheid: 79 km.
Ten Boer: Provincialeweg N360
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 1436 voertuigen, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 97 km.
Niezijl: Rijksstraatweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 680 voertuigen, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 101 km.

Marum: politie neemt rijbewijs in na snelheidsovertreding Op de autosnelweg A7 heeft de politie maandagmiddag het rijbewijs van een 37-jarige automobilist uit Doorn ingenomen. De man reed in zijn auto en bij Marum werd zijn snelheid gemeten en vastgesteld op 181 km per uur. Ter plaatse is 120 toegestaan. De automobilist werd staande gehouden en kreeg een bekeuring voor de snelheidsovertredingen. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.