Eemland noord, 11.00 uur

Utrecht 14-06-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Snelheidscontrole

BAARN Maandagmorgen 13 juni hield de politie een snelheidscontrole op de Geerenweg. Van 9.30 tot 10.10 uur bekeurde de politie met behulp van een lasergun zes bestuurders die sneller reden dan 50 km/uur. De bestuurder met de meeste haast reed 78 km/uur. Op de Heidelaan in Eemnes schreven de agenten nog twee bekeuringen uit voor het negeren van een gesloten verklaring.

Winkeldieven aangehouden

BAARN Maandagmiddag 13 juni omstreeks 15.45 uur kreeg de politie een melding van winkeldiefstal in vereniging.

Personeel van een levensmiddelenwinkel aan de Nieuwstraat had vijf meisjes betrapt op het stelen van tabakswaar. De meisjes in de leeftijd van 12 tot 16 jaar en uit Baarn en Soest werden overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De ouders zijn in kennis gesteld.

Onder invloed

BAARN In de nacht van maandag op dinsdag 14 juni hield de politie twee verdachten van rijden onder invloed aan.

Omstreeks 00.25 uur werd een 39-jarige automobilist uit Baarn gecontroleerd op de Nieuwstraat. Het bleek dat hij teveel had gedronken en daarom werd hij aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de man 545 ug/l in zijn lichaam had. De man kreeg een rijverbod van 5 uur en proces-verbaal is opgemaakt.

Om 00.50 uur liep een 59-jarige automobilist uit Baarn tegen de lamp. Hij werd gecontroleerd op de rijksweg A1. Uit ademanalyse bleek dat de man 425 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Tegen de man werd eveneens proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 4 uur.

Verkeerscontrole

BAARN Maandag 13 juni hield de politie een verkeerscontrole op diverse locaties.

Van 10.15 tot 11.45 uur werden op de Zandheuvelweg 85 automobilisten en één bromfietser gecontroleerd. Hier werden 2 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en twee voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs.
Van 12.45 tot 14.45 uur werden op de Eemnesserweg ongeveer 60 autos en één bromfietser gecontroleerd. Een automobilist had geen autogordel om en één automobilist kon het rijbewijs niet tonen. Van 15.15 tot 16.30 uur werden op de Geerenweg meer dan 100 autos en vijf bromfietsers gecontroleerd. Drie bestuurders kregen een bekeuring omdat zij te snel reden, één bromfietser had een overschrijding van de constructiesnelheid en één automobilist kon het rijbewijs niet tonen. De politie was tevreden over de lage aantallen overtreders.