Stadsdeel Zeeburg

Kruising Cruquiusweg / Panamalaan

Op 6 juni 2005 is begonnen met de herinrichting van de kruising van de Panamalaan - Cruquiusweg - Cruquiuskade. De werkzaamheden duren tot medio augustus 2005. De herinrichting is nodig om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Werkzaamheden
De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:

* de Panamalaan en de Cruquiuskade wordt opnieuw geasfalteerd;
* de fietspaden krijgen een nieuwe asfaltlaag;
* er worden verkeerslichten geplaatst op de Panamalaan ter hoogte van de Cruquiusweg;

* langs de Cruquiuskade, tussen de Panamalaan en tot onder het spoorwegviaduct, worden vrij- liggende fietspaden aangelegd;
* op de kruising van de Panamalaan met het Zeeburgerpad wordt aan beide zijden een verhoogde inrit aangelegd;
* 1 boom wordt verplaatst en 6 bomen worden gekapt;
* diverse werkzaamheden aan kabels en leidingen worden uitgevoerd.

Waar wordt wanneer gewerkt?
De werkzaamheden aan de Cruquiuskade vinden tussen 6 juni en medio augustus 2005 plaats. De Panamalaan wordt in twee fasen aangepakt. In fase 1 wordt van 27 juni tot en met 17 juli gewerkt aan de oostelijke rijbaan. In fase 2 is de westelijke rijbaan aan de beurt: Hier wordt gewerkt van 18 juli tot omstreeks 5 augustus. Tijdens het werk aan de Panamalaan wordt de Cruquiusweg ingericht als 30 kilometer weg. Hiervoor worden twee drempels aangelegd.

Bereikbaarheid en overlast
We zullen alles in het werk stellen om de overlast voor bewoners en ondernemers tot een minimum te beperken.

Bereikbaarheid
Gedurende de werkzaamheden blijft de buurt bereikbaar voor bewoners, ondernemers, nood- en hulpdiensten en bestemmingsverkeer. Tijdens het werk aan de Cruquiuskade is de weg gedurende de werkzaamheden afgesloten ter hoogte van het spoorviaduct. Autos, bussen, fietsers en voetgangers worden omgeleid. Omleidingroutes worden met borden aangegeven.

Tijdens het werk aan de Panamalaan blijft auto- en busverkeer vanaf de Zeeburgerdijk richting het centrum en de ringweg A10 mogelijk. Bestemmingsverkeer wordt ter plaatse omgeleid via de Zuiderzeeweg en de Zeeburgerdijk. Buslijn 43 gaat tijdens de werkzaamheden via de Zeeburgerdijk en de Veelaan rijden. De halte op de Cruquiusweg komt tijdelijk te vervallen en de dichtstbijzijnde halte is op de C. van Eesterenlaan. Fietsers en voetgangers kunnen langs het werkterrein.

Tijdens het aanleggen van de drempels in de Cruquiusweg wordt de Cruquiusweg tussen de C. van Eesterenlaan en het Veemarktterrein gedurende ruim één week afgesloten. Een omleidingroute voor bestemmingsverkeer wordt ter plaatse aangegeven.

Informatie
Als u vragen heeft over de werkzaamheden, dan kunt u gebruikmaken van het inloopspreekuur in het stadsdeelkantoor aan de Cruquiusweg 5 op woensdagavond 1 juni van 19.00 tot 20.00 uur.

Voor informatie tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de opzichter, de heer F. Kappé, tel. 06 543 050 10.