Procescommissie Evaluatie Schiphol presenteert eerste adviezen

14.06.2005 / 11:37 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Ruimtelijk planbureau

Den Haag, 14 juni 2005

De Procescommissie Evaluatie Schipholbeleid, die enkele maanden geleden door het kabinet werd ingesteld, is inmiddels compleet en heeft haar eerste adviezen uitge-bracht. Het is de taak van de Procescommissie om te toetsen of de evaluatie van het Schipholbeleid onafhankelijk, objectief en betrouwbaar verloopt. Daarnaast is de Procescommissie aanspreekpunt voor iedereen met vragen of klachten over de onafhankelijkheid en objectiviteit van het evaluatieproces. De Procescommissie heeft geen inhoudelijk oordeel over het beleid, maar wil kritische vragen stellen en advie-zen geven om te bereiken dat het evaluatieproces tot zinvolle resultaten leidt.

De Procescommissie Evaluatie Schipholbeleid bestaat uit de volgende leden: Prof dr Wim Derksen (voorzitter)
Ir Gerrit Braks
Drs Hans Kamps
Robin Linschoten
Prof dr Mark van Twist
Dr Ingomar Joerss (adviserend lid)

Inmiddels zijn de eerste adviezen aan het Ministerie van Verkeer en Waterstaat voorgelegd. Middels een persconferentie op donderdag 16 juni om 09.30 uur wil de commissie haar eerste bevindingen presenteren. U bent van harte uitgenodigd pers-conferentie bij te wonen.

Plaats: Nieuwspoort, Van der Poelzaal, Lange Poten 10, Den Haag Datum: 16 juni 2005, 09.30 uur

De adviezen die de commissie uitbrengt worden gepubliceerd op de website van de commissie www.procescommissieschiphol.nl.


-0-0-0-