1e persbericht van dinsdag 14 juni 2005

Eindhoven 14-06-2005 - Berichten uit de regio

Asten: Man aangehouden na inrijden op jongens

De politie heeft maandagavond rond 22.45 uur een man van 48 jaar uit Asten bij zijn woning in Asten aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij rond 21.00 uur op de hoek Hogeweg/De Wertstraat in Lierop met zijn auto een aantal maal op een aantal fietsende jongeren is ingereden. Daarbij raakte niemand gewond. De man is er vervolgens vandoor gegaan. Op basis van het kenteken van de auto kon de politie de verdachte opsporen. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. Kennelijk stoorde de man zich aan het verkeersgedrag van de jongeren, die in een groepje op de kruising stonden te praten.

Son: Autobanden gestolen

Bij een inbraak in een bedrijf aan Ekkersrijt 3100 is een hoeveelheid autobanden met een waarde van ruim 13-duizend euro weggehaald. Dat gebeurde maandag tussen 12.30 en 13.00 uur. Een roldeur van het bedrijf is opengebroken waarna de banden werden meegenomen.

Veldhoven: Hengels weggehaald

Uit een schuur bij een woning aan de Ceciliastraat is in de nacht van maandag op dinsdag een hoeveelheid hengelsportartikelen weggehaald. Het gaat onder meer om drie hengels, twee schepnetstellen en twee topsets. De totale waarde is een paar duizend euro. Het slot van de schuurdeur is opengebroken.

Bergeijk: Videorecorder weg bij inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Hoek is een videorecorder weggehaald. Dat gebeurde dinsdagochtend tussen 1.00 en 5.00 uur. Er is een kelderraam opengebroken.

Oirschot: Paardenwagen gestolen

Uit een schuur bij een woning aan de Schansstraat is een paarden-marathon-wagen weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag. Een schuurdeur is opengebroken.