Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


14 juni 2005


Ulft / Doetinchem - Gestolen snorfiets uitgebrand


Op dinsdag 31 mei werd tussen 12.45 en 19.30 uur achter een woning aan het Vinkenpad een donkerrode snorfiets (Sunny) weggenomen. Voorop zat een windscherm en achterop de bagagedrager een zwart koffertje. De snorfiets werd de volgende dag (1/6) in het Bonanzapark in Doetinchem totaal uitgebrand aangetroffen. De eigenaresse is hierover zeer ontdaan en heeft aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen en tips van zowel de diefstal in Ulft als de brandstichting in Doetinchem.
Men kan hierover contact opnemen met de politie via 0900-8844


Geesteren - Bromfietser raakt gewond


Een 49-jrige bromfietser uit Beltrum raakte maandagmorgen (13/6) gewond na een aanrijding. De man reed rond 07.45 met zijn brommer op de Oosterveldweg vanaf de Esweg. Hij nam de bocht te ruim en botste tegen en 69-arige automobilist uit Neede. De bromfietser werd met ernstig voetletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Zelhem - Drankrijder betrapt


Een 64 jarige automobilist uit Zelhem moest maandagmiddag zijn rijbewijs inleveren. Agenten betrapten de man bij een controle op de Bergstraat op het rijden onder invloed van alcohol. De man blies op het politiebureau 2,9 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op.


Terborg - Fietsendief aangehouden


Een 15-jarige jongen uit Gaanderen werd maandagavond op heterdaad betrapt door een 37 jarige inwoner uit Gaanderen. De man zag dat de jongen bij het station een fiets uit de fietsenstalling wegpakte. Hij aarzelde geen moment en hield de jongen vast om hem daarna aan de politie over te dragen. Hij werd voor nader onderzoke ingesloten.


's-Heerenberg - 89 bestuurders rijden te hard

Agenten hebben maandagmorgen (13/6) bij een controle op de Lengelseweg 89 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 693 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km. Er is hier 50 km toegestaan.
De bestuurders kunnen een boete tegemoet zien.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --