Novib

Novib strategisch partner van Mundial Productions

Mundial Productions en Novib gaan in het kader van de Millenniumverklaring een strategische samenwerking aan voor de periode 2005-2007. De inzet is steun verwerven bij het Nederlandse publiek voor de Millenniumdoelen. Deze samenwerking uit zich in verschillende activiteiten van Mundial Productions die in verband gebracht zullen worden met de Millenniumdoelen. Dit betreft onder andere het Festival Mundial. Ook nieuwe activiteiten zullen worden ontwikkeld waarbij Cultuur en Ontwikkeling en Millenniumdoelen met elkaar in verband gebracht zullen worden.

Gezamenlijk streven

Novib was de laatste vier jaren al hoofdsponsor van Festival Mundial. De vruchtbare samenwerking geeft voldoende voedingsbodem voor een bijzondere voortzetting. Mundial Productions en Novib richten zich op meerjarige samenwerking die inhoudelijk mikt op leveren van een bijdrage aan de realisatie van de Millenniumdoelen. Mundial Productions wil met haar activiteiten het Nederlandse publiek betrekken bij deze doelen die verband houden met het wereldwijde armoedevraagstuk.

Novib streeft naar het bevorderen van een wereldsamenleving waarin de sociaal-economische tegenstellingen tussen arm en rijk worden doorbroken, waarin welvaart mondiaal rechtvaardig is verdeeld en waarin mensen en bevolkingsgroepen de culturen van elkaar kunnen leren kennen en respecteren. Met name het laatst punt heeft raakvlakken met de doelstelling van het Festival Mundial.

Millennium Ontwikkelingsdoelen centraal

De activiteiten van Mundial Productions zijn voor een belangrijk deel direct of indirect verbonden aan de Millenniumverklaring van de Verenigde Naties. Hierin staan de zogenaamde Millenniumdoelen, die betrekking hebben op het wereldwijde armoedevraagstuk. Nederland en 188 andere landen beloofden in 2000 om deze Millennium Ontwikkelingsdoelen voor 2015 te halen. En dat kan. Wereldwijd slaan organisaties de handen ineen om ervoor te zorgen dat regeringsleiders hun beloftes nakomen. In Nederland werken ruim dertig organisaties daarvoor samen. Jij kan daarbij helpen op Festival Mundial. Maak het waar!

Festival Mundial

Op 18 en 19 juni 2005 vindt de 18^e editie plaats van Festival Mundial in Tilburg. Festival Mundial is een tweedaags worldmusic-, informatie-, en cultuurevenement van wereldformaat. Het is het grootste worldmusicfestival in Nederland. Bij de entree van Festival Mundial krijg je de "Witte Band" uitgereikt; dat is wereldwijd het symbool van de campagne. Draag deze en laat zien dat jij vindt dat armoede de wereld uit moet!

Onderwijscampagne

Dit jaar voert Novib tijdens Festival Mundial een grote actie om 100.000 kinderen naar school te sturen: Keer de Kansen! Tijdens Festival Mundial is Novib aanwezig met de 'Novib-tent', een grote wereldbol. Op het festivalterrein en in de Novib tent tref je vrijwilligers van wie je een machtigingskaart krijgt. Hiermee geef je voor 5 euro een kind in India, Senegal of Ethiopië de kans om te leren lezen en schrijven. Als dank krijg jij een kraskaart, waarmee je zelf kans maakt op een prijs. Kortom, zij een kans én jij een kans!

Bron: Novib, 14 juni 2005
Auteur: Novib