Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 juni 2005

Betrapt met inbrekerswerktuigen

Verdachte aangehouden

Enschede

Op dinsdag 14 juni kwam omstreeks 02.30 uur een melding dat zich een man ophield bij een woning aan de Weverstraat in Enschede. Deze man viel de bewoners lastig door via de brievenbus naar binnen te schreeuwen. De politie trof in de gang naast de woning een 28-jarige Enschedeër aan, die onvast ter been was. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Naast hem stond een fiets, terwijl in de fietstassen een koffer met divers gereedschap zat. De politie hield de man aan op verdenking van diefstal en voor het verstoren van de nachtrust. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. Tevens had de verdachte nog een vonnis openstaan van 124 euro of drie dagen hechtenis. (05-073131)

Hennepdrogerij aangetroffen

Vier verdachten aangehouden

Enschede

Op maandag 13 juni stelde de politie omstreeks 14.30 uur een onderzoek in een woning in aan de Willem de Clercqstraat in Enschede. Zij troffen daar op de zolderverdieping een hennepdrogerij aan. Tevens waren er vier personen die zich bezig hielden met het knippen van gedroogde planten. In totaal werd ruim 11 kilo aan schone hennep aangetroffen en in beslag genomen. De hennep heeft een straatwaarde van ruim E 22.000,-. De aanwezigen werden aangehouden. Dit betreffen drie mannen resp. 23, 26 en 47 jr. en een 23 jr. vrouw allen uit Enschede. De verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen de 26-jarige (bewoner) en de 47-jarige verdachte wordt proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-072834)

Diefstal bromfiets

Twee verdachten aangehouden

Enschede

Op 2 mei werd vanaf de Lintveldebrink in Enschede een bromfiets van een 22-jarige Enschedese pizzakoerier gestolen. Deze bromfiets stond daar even onbeheerd. Uit het daarna ingestelde onderzoek werd de identiteit van de verdachten bekend. Op maandag 13 juni hield de politie twee verdachten hiervoor aan. Dit betreffen een 15 en 16 jarige Enschedeër. De 16-jarige kon na verhoor met een proces-verbaal het bureau weer verlaten. De 15-jarige heeft nog meer op zijn kerfstok en is voor verder onderzoek opgesloten. De bromfiets is door hen verkocht en niet meer aangetroffen. (05-054098/063311)

Auto verduisterd

Verdachte aangehouden

Enschede

Op 4 april deed een 51-jarige Enschedeër aangifte van verduistering van zijn auto. De 51-jarige had zijn auto ter reparatie aangeboden aan een 33-jarige Enschedeër. De 33-jarige bracht echter ondanks herhaalde verzoeken de auto niet terug. Op maandag 13 juni hield de politie de 33-jarige verdachte aan. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. De auto is inmiddels terecht en in beslag genomen. (05-040768)

Bedreiging en vernieling

Politie houdt verdachte aan

Hengelo

Maandagavond 13 juni hield de politie omstreeks 20.15 uur in de Socratesstraat in Enschede een 30-jarige man uit Enschede aan. Hij wordt ervan verdacht even daarvoor in genoemde straat een ruit van de woning van een hem bekende vrouw te hebben vernield en haar verbaal te hebben bedreigd. De 37-jarige vrouw deed inmiddels aangifte. De 30-jarige verdachte is voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-073040)

Bromfietser gewond

Bromfietser raakt gewond bij aanrijding met personenauto

Vroomshoop

Maandagavond 13 juni vond rond 21.00 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto en bromfiets op de Vriezenveenseweg in Vroomshoop. Een 24-jarige bromfietser uit Vriezenveen wilde een auto inhalen, die voor hem in dezelfde richting reed. Op het moment dat hij de auto links passeerde, sloeg de bestuurder van de auto, een 43-jarige man uit Vroomshoop, linksaf. Tussen beide voertuigen ontstond een aanrijding, waarbij de bromfietser gewond raakte. Hij werd met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De bromfiets van de 24-jarige man bleek opgevoerd. De bromfiets had een vermogen van 1.7 kW, terwijl maximaal 0.5 kW is toegestaan. (05-073072)

Inbraak in bedrijf

Tienduizenden euro's aan duikpakken, -horloges en -camera's gestolen

Nijverdal

Dinsdag 14 juni werd tussen 00.00 en 00.45 uur ingebroken in een bedrijf aan de Bedrijvenweg in Nijverdal. De dader(s) verschaften zich toegang tot het bedrijfsterrein door een hek te forceren. Weggenomen werd een groot aantal duikpakken, -horloges en -camera's. De schade bedraagt tienduizenden euro's. De politie stelt een onderzoek in en vraagt eventuele getuigen zich te melden. (05-073124)

Jongetje gewond

3-jarig jongetje raakt gewond bij verkeersongeval

Almelo

Maandagmiddag 13 juni vond omstreeks 16.50 uur een verkeersongeval plaats op het Slot in Almelo. Een 38-jarige vrouw uit Almelo fietste samen met haar 3-jarige zoontje, die bij haar voor op de fiets zat, over het Slot. Een 21-jarige vrouw uit Enschede reed met haar auto achterwaarts vanuit een oprit de straat op en zag de fiets over het hoofd. Beide voertuigen raakten elkaar slechts licht, maar het 3-jarige jongetje kwam ten val. Hij liep een gebroken kaak en een wond op zijn kin op en werd voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. (05-073038)

Vrouw overvallen in woning

Politie houdt verdachte aan

Rijssen

Maandagmiddag 13 juni rond 13.30 uur bevond een 36-jarige vrouw zich in haar woning aan de Blinde Banisweg in Rijssen toen plotseling een man voor haar stond met een mes in zijn hand. De vrouw bedacht zich geen moment en vluchtte het huis uit. Toen even later de politie arriveerde, bleek de dader reeds verdwenen. Zover bekend heeft hij niets uit de woning weggenomen. Aan de hand van het opgegeven signalement kwam de politie op het spoor van de mogelijke dader, een 36-jarige Rijssenaar. Hij is rond 14.30 uur in zijn woning in Rijssen aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld en voor verhoor opgesloten. Nader onderzoek volgt. (05-072831)

Monique Oude Wolbers, Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --