Politie Zuid-Holland-Zuid

14/06 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

14-06-2005 - Persberichten District II

VERDACHT VAN DIEFSTAL
SCHELLUINEN De politie heeft maandagmorgen 13 juni een 20-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden op verdenking van diefstal. De vrouw werd aangehouden in Amsterdam. Zij had in haar auto ondermeer een ingebouwde versterker die van diefstal uit een bedrijf aan de Kerkweg in Schelluinen afkomstig is. Uit het bedrijf werden van zondag 23 april op maandag 24 april j.l. diverse goederen gestolen waaronder autoradios, een dvd-speler en navigatiesystemen. De vrouw is in verzekering gesteld.

JONGEN MELDT ZICH VRIJWILLIG VOOR BRANDJE
HOOGBLOKLAND Een 12-jarige jongen uit Hoogblokland heeft zich maandagmiddag vrijwillig op het politiebureau in Gorinchem gemeld vanwege een brandje in Hoogblokland op zaterdag 11 juni j.l. De jongen vond die middag samen met een vriendje een aansteker. De 12-jarige stak een krant aan nabij het dorpshuis op de Dorpsweg. De krant gooide hij in de container in de veronderstelling dat de krant dan wel uit zou gaan. Dit gebeurde echter niet. De vuilcontainer stond later in de brand en de brandweer moest het brandje blussen. De jongens waren toen al weg. Zij hoorden later van de brand. De 12-jarige kreeg last van zijn geweten en vertelde zijn moeder eerlijk wat er was gebeurd. Daarop besloten ze samen naar het politiebureau te gaan. De jongen mocht na verhoor weer naar huis. Er zal nog naar een passende straf worden gekeken.

VERNIELING
GORINCHEM De politie heeft op maandag 13 juni drie jongens van 14, 15 en 16 jaar uit Gorinchem aangehouden op verdenking van vernieling en brandstichting in een voormalig bedrijfspand aan de IJsbaan. De jongens werden in de kraag gevat en bekenden hun aandeel in de vernielingen. Ze zijn na verhoor weer heengezonden. Hun ouders zijn op de hoogte gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

POGING STELEN BOTSAUTOMUNTJES MISLUKT
SLIEDRECHT Een 12-jarige jongen uit Sliedrecht is in de vroege morgen van dinsdag 14 juni in de kraag gevat toen hij in een kassawagen op de kermis botsautomuntjes probeerde te stelen. Een 22-jarige kermismedewerker lag in de kassawagen te slapen omdat er enkele keren eerder al was ingebroken en botsautomuntjes waren gestolen. Omstreeks 07.15 uur hoorde de slapende medewerker een geluid. Toen hij opkeek, zag hij een jongen naast hem staan met zakken munten in zijn handen. Hij hield de jongen direct aan op verdenking van poging diefstal en droeg hem over aan de politie. De jongen bekende de poging. Hij krijgt een HALT-verwijzing.

MISHANDELING
GORINCHEM De politie heeft op maandag 13 juni een 19-jarige man uit Gorinchem aangehouden op verdenking van mishandeling van een 21-jarige vrouw uit Gorinchem op vrijdag 10 juni j.l. De vrouw was aan het werk in een cafetaria aan de Hoogstraat. De jongeman kwam met vrienden in het cafetaria. Ze vonden dat ze niet goed werden bediend. Ze wilden de bestelling annuleren en geld terug. Daarop zou de 19-jarige jongeman de vrouw in het gezicht hebben geslagen en met een plastic vorkje nabij het oog hebben gestoken. De vrouw had een gekneusde kaak en het oogvlies was licht beschadigd. De verdachte is in verzekering gesteld.

AANGEHOUDEN VOOR VERKOOP VAN NEP(KLEDING)
HARDINXVELD-GIESSENDAM De politie heeft op maandagmiddag 13 juni een 27-jarige man uit Italië aangehouden op de Hakgriend in Hardinxveld-Giessendam. De man probeerde vanuit zijn auto kleding te verkopen aan mensen op straat. Hij had 9 leren en suède jassen bij zich. De man sprak toevallig ook een agent in burger aan. De politie ging er op af. Na controle van de gegevens van de man bleek hij al eerder aangehouden te zijn voor het verkopen van nep-merkkleding. De man werd aangehouden en in verzekering gesteld. De jassen zijn in beslag genomen en zullen worden onderzocht op echtheid.

ZONDER RIJBEWIJS AANRIJDING VEROORZAAKT
LEERDAM De politie heeft maandagavond 13 juni een 23-jarige man uit Leerdam aangehouden op de Lingedijk. De man had zonder toestemming van een kennis een auto meegenomen en vervolgens een aanrijding veroorzaakt op de Lingedijk. De man reed tevens zonder rijbewijs. Op de Lingedijk reed de man al slingerend over de weg. Een 34-jarige vrouw kwam uit tegenovergestelde richting over de dijk. De vrouw zag hoe de man slingerend door een bocht kwam. Ze stopte uit voorzorg langs de kant van de weg. De man raakte haar auto en reed vervolgens zelf van de dijk af. De vrouw had een pijnlijke rug. De man kwam met de schrik vrij. Hij werd aangehouden en na verhoor in vrijheid gesteld. De vrouw doet aangifte. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING
PAPENDRECHT De politie heeft maandagavond 13 juni een 32-jarige man uit Papendrecht aangehouden nadat hij was doorgereden na een aanrijding. Op de kruising Veerweg/Cypressenlaan reed een 25-jarige man uit Alblasserdam. Uit de richting van de Cypressenlaan kwam de 32-jarige man in een witte bus. Deze verleende geen voorrang aan de 25-jarige en raakte zodoende de linkerachterkant van de auto en reed vervolgens door. De gedupeerde noteerde het kenteken. Zodoende kwam de politie uit bij een 32-jarige man, wonend in Papendrecht. Het bleek dat zijn evenoude broer had gereden en de aanrijding had veroorzaakt. Deze verklaarde te zijn geschrokken van de aanrijding en in een reactie doorgereden te zijn. Er was alleen materiële schade. Hij betaalde een schikking van 220 euro. De schade wordt tussen de partijen onderling geregeld.