Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - man gewond aangetroffen

Publicatiedatum: 14-06-2005

Nabij een bouwterrein aan de Bernhardlaan in de Arnhemse wijk Angerenstein is maandagavond een gewonde man aangetroffen. Het slachtoffer, een 56-jarige inwoner van de stad, werd even voor tien uur met een, naar het zich liet aanzien, vrij ernstige hoofdwond door een buurtbewoner gevonden. De man bleek als bewaker werkzaam te zijn op het bouwterrein aan de Bernhardlaan. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het Radboud-ziekenhuis in Nijmegen. Daar bleken na behandeling de verwondingen mee te vallen. Het slachtoffer kan vermoedelijk in de loop van dinsdag het ziekenhuis weer verlaten. Hoe de verwondingen zijn ontstaan is nog onduidelijk. De politie gaat vooralsnog uit van een misdrijf en hoopt aan de hand van een buurtonderzoek meer klaarheid in de zaak te krijgen. Eventuele getuigen, die nog niet met de politie gesproken hebben maar mogelijk wel over informatie beschikken die bij het onderzoek van belang kan zijn, kunnen contact opnemen via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via `M' op 0800-7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - flinke schade en opstopping bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 14-06-2005

Bij een verkeersongeval tussen een busje en een lijnbus van het openbaar vervoer op het Nijmeegseplein in Arnhem is dinsdagochtend flinke schade ontstaan. Ook liep het verkeer behoorlijk vast als gevolg van de aanrijding. Bij het ongeval raakte verder niemand gewond. Omstreeks kwart voor negen kreeg de politie een melding van een verkeersongeval op het Nijmeegseplein. Daar bleek een busje uit Duitsland vanaf de Pleijweg rechtsaf richting Arnhem Centrum te zijn gereden. De bestuurder zag daarbij een lijnbus over het hoofd, waarna een aanrijding ontstond. Volgens de politie had de bestuurder van het busje het verbod om rechtsaf te slaan genegeerd. Het rechtsaf verbod is ingesteld vanwege de werkzaamheden aan het Nijmeegseplein. Een drukke ochtendspits zorgde ervoor dat het verkeer al vrij snel vastliep, waardoor de agenten de hulp in moesten roepen van collega's om het verkeer om te leiden. Enkele automobilisten, die kennelijk geïrriteerd waren vanwege de omleiding, probeerden met de agenten de discussie aan te gaan waardoor de doorstroming van het verkeer ook vertraagd werd. Zowel de lijnbus als het Duitse busje zijn afgesleept. Het Duitse busje was vermoedelijk total-loss.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - beschonken Oosterbeker ramt bomen

Publicatiedatum: 14-06-2005

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Schelmseweg in Arnhem een 52-jarige Oosterbeekse automobilist aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man bleek rond kwart over één tijdens het rijden twee bomen langs de weg te hebben aangereden en kwam vervolgens met zijn wagen midden op de weg tot stilstand. Passanten waarschuwden kort na het ongeval de politie, die vervolgens de Oosterbeker nog aantrof. De man bleek ongedeerd maar wel naar alcohol te ruiken. Agenten hielden daarop de Oosterbeker aan. Bij de ademanalyse werd een alcoholpromillage gemeten van 1,47. Dat is ruim tweeënhalf maal zoveel dan is toegestaan. Het rijbewijs van de Oosterbeker is door de politie ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - huiselijk geweld: twee aanhoudingen

Publicatiedatum: 14-06-2005

De politie van Arnhem heeft maandag na twee meldingen van huiselijk geweld verdachten aangehouden. In een woning in de wijk De Laar werd een 39-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn echtgenote. De vrouw raakte daarbij licht gewond. De Arnhemmer bekende later zijn vrouw te hebben geslagen. Na het opmaken van een proces-verbaal is de man weer vrijgelaten. In een woning in de wijk Geitenkamp werd 's avonds een 50-jarige Arnhemmer aangehouden. Ook hij zou zijn vrouw bij een huiselijke twist hebben mishandeld. Gewaarschuwde agenten moesten het stel bij aankomst scheiden, waarna de man werd meegenomen. Hij is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - aanhoudingen na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 14-06-2005

De Arnhemse politie heeft na enkele meldingen van winkeldiefstallen in de stad vijf verdachten aangehouden. Op het Velperplein werd een 46-jarige Arnhemmer aangehouden nadat hij bij een warenhuis een boek ter waarde van 20 euro zou hebben gestolen. De man bekende en kreeg een boete van 125 euro. Een zeventienjarig meisje uit Roosendaal werd in het winkelcentrum Kronenburg aangehouden nadat ze bij verschillende zaken cosmetica zou hebben ontvreemd ter waarde van ruim 30 euro. De vrouw is na verhoor vrijgelaten met een proces-verbaal. Bij een winkel aan de Spijkerlaan werd een 26-jarige vrouw aangehouden omdat ze ervan verdacht werd rookwaar te hebben gestolen. De diefstal kon echter niet bewezen worden, waarna in overleg met justitie de vrouw werd vrijgelaten zonder proces-verbaal. Twee vrouwen van 21 en 31 jaar uit Mexico werden maandagmiddag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal bij een zaak aan de Koningstraat. Ook hier kon na onderzoek niet worden vastgesteld dat er daadwerkelijk winkeldiefstal was gepleegd. De vrouwen zijn in overleg met justitie na verhoor vrijgelaten zonder proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem/Rheden - snelheidscontroles

Publicatiedatum: 14-06-2005

Bij snelheidscontroles in Arnhem en de gemeente Rheden zijn maandag 432 snelheidsovertreders geflitst. In Arnhem werd gecontroleerd op de Amsterdamseweg, in de gemeente Rheden werd gecontroleerd in Spankeren, Dieren en De Steeg. Een overzicht:

- De controle op de Amsterdamseweg in Arnhem vond plaats tussen 14.30 en 19.00 uur. Van de ruim 3000 passanten reden er 310 te hard. Hoogst gemeten snelheid was 143 km/u. Op deze weg mag maximaal 80 gereden worden.

- In Spankeren werd tussen 14.45 en 21.45 uur gecontroleerd. Hier reden 60 van de ruim 5800 passanten te hard. Hoogste snelheid was 128 km/u, terwijl ook hier niet harder gereden mag worden dan 80 km/u.
- De controle in Dieren leverde 56 snelheidsovertreders op en werd tussen 15.20 en 21.15 uur gehouden op de Kanaalweg. Van ruim 2300 passanten werd de snelheid gemeten.

- Op de Middachterallee in De Steeg was het aantal snelheidsovertredingen 6. Het VHT controleerde daar tussen 16.45 en 21.20 uur ruim 1700 passanten op snelheid. Hoogst gemeten snelheid was 90 km/u terwijl op deze weg 80 de limiet is.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden