Within Temptation vervolgt succesvol jaar met nieuwe single

14.06.2005 / 13:44 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Bmg nederland

Deze week verschijnt de gloednieuwe single van Within Temptation: Angels. De single is in drie verschillende versies verkrijgbaar: als 2track-, multitrack- en dvd-single.

Angels is de derde single van het succesvolle album The Silent Force, dat in november 2004 uitkwam. De tweede studioplaat van Within Temptation bleek niet alleen in Nederland een groot succes. In heel Europa gingen al zo n half miljoen stuks van het album over de toonbank. In Spanje haalde Within Temptation zelfs de eerste plaats van de hitlijsten met de single Stand My Ground. In zowel Nederland als Duitsland is het album 'The Silent Force' momenteel bijna platina, in België behaalde de plaats de gouden status.

Er waren nog meer successen. Within Temptation won in februari de Edison Award voor Beste Popgroep Nationaal. Behalve in 2003 ontving de band ook in 2004 de Conamus Exportprijs, voor het verkopen van de meeste albums in het buitenland. Als klap op de vuurpijl mocht Within Temptation tijdens de TMF Awards 2005 de Award voor Best Rock National in ontvangst nemen.

Op 22 juli geeft Within Temptation eenmalig een spectaculaire show voor 10.000 fans op het Java Eiland in Amsterdam. Het open air-concert is de eerste echt eigen, grote show in Nederland. Nog niet eerder stond de band met een optreden van deze omvang in Nederland. De locatie op het IJmeer achter het Centraal Station van Amsterdam zal voor het concert omgetoverd worden in Within Temptation Island . Er zijn nog enkele kaartjes beschikbaar via www.ticketservice.nl of via telefoonnummer 09003001250.