Gemeente Gilze en Rijen

14 juni 2005

Netwerk jeugdhulpverlening wordt voorlopig voortgezet

Vanaf 1 april 2004 is er in Gilze en Rijen een 'netwerk jeugdhulpverlening' voor 0 tot 12-jarigen. Na een jaar heeft een evaluatie plaatsgevonden en is besloten tot voortzetting van het netwerk. Voorlopig wordt het netwerk voortgezet tot 1 augustus 2006. Daarna is de voortzetting afhankelijk van het beschikbaar komen van gelden.

De taken van het netwerk zijn:

*
het signaleren van (ontwikkelings-)problemen bij kinderen van nul tot twaalf jaar

* het organiseren van preventieve activiteiten
* het uitvoeren van lichte hulpverleningsactiviteiten

De deelnemers aan het netwerk zijn mensen die werken bij het consultatiebureau, de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf, de basisschool, het sociaal-cultureel werk, het maatschappelijk werk, bureau jeugdzorg en GGD.

Medewerkers van ambulante instellingen die in de gemeente werken, de politie, Bureau Halt, GGZ en huisartsen kunnen regelmatig aansluiten. De kosten van het netwerk jeugdhulpverlening worden geschat op 12.000 op jaarbasis. Voor de periode 1 april 2005 tot 1 augustus 2006 kunnen de kosten worden betaald uit de gelden voor onderwijsachterstandenbeleid (GOA). Er komt vanaf 1 augustus 2006 een gewijzigde regeling voor onderwijsachterstanden, waardoor het onduidelijk is of de GOA-gelden aangewend kunnen worden voor de uitvoering van het netwerk jeugdhulpverlening. In de kadernota 2006 is een bedrag geclaimd van 12.000.