FloraHolland


Nieuwe verpakking snijhortensia

NAALDWIJK (14 juni 2005) - Reeds enkele jaren bestaat er een verpakkingsprobleem bij de aanvoer van snijhortensia in korte lengten (10 t/m 30 cm). Met name de hoeveelheid water in de verpakking vormt een probleem. Om dit probleem te verhelpen is een nieuwe verpakkingscombinatie ontwikkeld. Vanaf week 24 wordt deze nieuwe verpakking voor de klok van FloraHolland vestiging Naaldwijk aangevoerd door een tweetal kwekers:

C.A.A. Ruigrok (adm.nr. 26933) uit De Lier
Pieter Kolk (adm.nr. 202084) uit Aalsmeer

De nieuwe verpakking heeft een aantal voordelen. De verpakking is stabiel en biedt maximale ondersteuning aan het product. Daarnaast kan gewerkt worden met de minimale hoeveelheid water en is de verpakking in twee hoogten instelbaar.

De verpakking betreft een combinatie van fust, namelijk fust fc566 (kleine emmer), een inlegvel (nieuw) en een beker van een halve liter. De fustcode waaronder deze verpakking aangevoerd kan worden is fc865. Het gebruik van deze fustcode betekent de volgende kostenverdeling:

Huur Kweker Koper
Emmer 0,12 0,12
Beker 0,08
Inlegvel 0,09

De pilot loopt tot het einde van het aanvoerseizoen snijhortensia. Bij een positieve evaluatie wordt de verpakking volgend seizoen door alle kwekers gebruikt.


---