Gemeente Moerdijk


SUBSIDIE VOOR "JOUW FEESTJE"

Het college heeft vanmorgen besloten tweeduizend euro ter beschikking te stellen aan de werkgroep van het festival "jouw feestje". Dit festival heeft tot doel de jongeren actief te betrekken bij cultuur in de gemeente.

Op de jaarlijkse cultuurdag maken de inwoners van Zevenbergen kennis met de verschillende facetten van cultuur. In de loop der jaren is gebleken dat de cultuurdag weinig jongeren trekt. Daarom is een werkgroep aan de slag gegaan om een plan te bedenken hoe de jeugd actief kan worden betrokken bij cultuur. In de werkgroep zitten de Markenlanden, de Rabobank en de gemeente.

Door het jongerenwerk/straathoekwerk van de Markenlanden is het plan opgesteld om in september een cultureel festival voor jong publiek uit de hele gemeente te houden. Het moet een zo divers mogelijke happening worden. Er wordt onder andere gedacht aan optredens van lokale bands, skateclinics en een graffity-walls.

Het festival kost 20.000,00. De gemeente sponsort tien procent, de Rabobank heeft beloofd dit bedrag te verdubbelen. De overige middelen worden gezocht in andere fondsen en via sponsoring. De subsidie van de gemeente komt uit de flexpot jeugd.