Klassiek concert tussen klassieke schepen

14.06.2005 / 14:58 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Waterfestival lelystad

Nieuw in programma van Hydron Waterfestival

Traditionele zeilschapen vormen decor van
Eerste Classic FM Batavia Concert

Lelystad. Voor het eerst maakt het CLASSIC FM BATAVIA CONCERT dit jaar deel uit van het programma van het Hydron Waterfestival in Lelystad. Voor de bezoeker betekent dit dat men op zaterdagavond, gratis, kan genieten van een bijzonder klassiek concert in de ook bijzondere ambiance van de Bataviahaven. De organisatie van dit concert is een samenwerking van het Hydron Waterfestival en de radiozender Classic FM en wordt mogelijk gemaakt door de Flevoland BusinessSchool. Tijdens dit concert, dat het eerste in een lange rij moet worden, wordt opgetreden door het New Venture Consort en de countertenor Sytse Buwalda. Het concert vindt plaats op een in de haven afgemeerd ponton. Daarop is een groot aantal zitplaatsen beschkbaar. Naast het ponton ligt een groot aantal traditionele driemasters, klippers en aken afgemeerd waarop het publiek ook een plaats kan vinden. Kortom: de perfecte ambiance voor een bijzondere avond.

Met name het optreden van de countertenor Sytse Buwalda zal naar verwachting veel liefhebbers van klassieke muziek naar de Bataviahaven trekken. Sytse Buwalda begon zijn zangstudie op vijftienjarige leeftijd. Hij studeerde bij Paul Hameleers en aan het Sweelinck conservatorium te amsterdam bij Cora Canne-Meyer. Meestercursussen volgde hij bij Paul Esswood, Max van egmond en John Shirley Quirck. Momenteel wordt hij gecoached door Paula de Wit. Zijn repertoire omvat muziek van Renaissance tot en met het eigentijdse muziektheater. Zo was hij in diverse landen te horen in producties van Händels Orlando Furioso(Orlando), Agrippina (Ottone) en Giulio Cesare(Cesare), Ascanio in alba (Ascanio) en Apollo et Hyacinthus (Apollo) van Mozart, Midsummer Night s Dream van Britten en de wereldpremieres van de opera s Gershwin in Blue van Chiel Meyering, Winterreise van Ingomar Grunauer en Daniela van Pablo Escande o.l.v. o.a. Alan Curtis, Arnold Östman, Sir David Wilcocks , Edo de Waart en Jurjen Hempel. Tijdens het Classic FM Batavia Concert zingt hij de volgende werken: Ave Maria (G. Caccini), Greensleves (traditional), Caro mio ben (G. Giordano), Pur decesti, o bocca bella (A. Lotti), Scarborough Fair (traditional) Ridonami la calma (F. Paolo Tosti), Londonderry (traditional) en Plaisir d amour (J.P. Martini).

Buwalda wordt begeleid door het New Venture Consort dat bestaat uit Karin Basting (fluit), Melissa Ann Ussery (viool) en Jean van Vught, (piano). Voor de pauze worden door het New Venture Consort enige werken van J. van Vught en Johan Sebastian Bach uitgevoerd. Classic FM Bataviaconcert, Bataviahaven, Lelystad. Aanvang 20.00 uur, toegang en parkeren gratis.

Noot voor de redactie.