Gemeente Dordrecht


Persbericht

Jaarlijkse NRF dag vindt plaats in Dordrecht

De jaarlijkse bijeenkomst van het Nationaal Restauratiefonds vindt dit jaar plaats op 16 juni in Dordrecht. Samen met de gemeente Dordrecht is een boeiend programma samengesteld. Traditioneel worden de vaste contactpersonen van de contractgemeenten uitgenodigd. Op 16 juni worden ook de gemeenten met een groot gemeentelijk monumentenbestand, meer dan 250 monumenten, uitgenodigd. Aanleiding hiervoor zijn de toenemende faciliteiten die het Restauratiefonds biedt voor niet-rijksmonumenten. Denk hierbij aan de Provinciale Cultuurfondsen i.s.m. het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Gemeentelijke Restauratiefondsen.

In Kunstmin vindt er een discussie plaats o.l.v. Pierre van der Gijp over de (on)mogelijkheden van gemeentelijk monumentenbeleid, met onder andere: de gemeente Dordrecht (Gemeentelijk Restauratiefonds), diverse gemeenten over de problematiek en mogelijkheden van lokaal monumentenbeleid en NRF (mosa) over behoefte-onderzoek inzake beschermde stads- en dorpsgezichten.

Ook wordt er gesproken over de Dordtse historische kleuren. Dordrecht heeft onlangs een onderzoek gedaan naar haar historische kleuren en op basis hiervan een k! leurenstrategie ontwikkeld, met al s doel de 'ruimtelijke kwaliteit' van de binnenstad te verhogen.

Dordrecht, 14 juni 2005
Redactie
Hanneke van Asdonck
Communicatie

telefoon 078 - 639 62 36
email JJ.van.Asdonck@dordrecht.nl
Informatie
Els Horsten
Monumentenzorg & Archeologie
telefoon 078 - 639 64 02