Politie Zaanstreek-waterland


21:45 13-JUN-05
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK

Veel snelheidsovertredingen

De politie heeft bij een ruim vijf uur durende snelheidscontrole totaal 442 auto's gefotografeerd die te snel voorbij reden. Het radarapparaat stond op statief gericht vanuit Westzaan in de richting van Wormerveer en heeft tien procent van de weggebruikers op te hoge snelheid betrapt. De hoogste snelheid was voor een bestuurder die met 169 kilometer per uur voorbij ging terwijl 100 kilometer per uur is toegestaan. Hij of zij zal zich hiervoor later bij de rechter moeten verantwoorden. De andere overtreders krijgen binnenkort een bekeuring op de mat.

16:10 13-JUN-05
ASSENDELFT, NAUERNASEWEG

Heel weinig overtredingen

Een twee uur durende snelheidscontrole op de Nauernaseweg, waar maximaal 80 kilometer per uur mag worden gereden, leverde een prima score van slechts 0.9% overtreders op. Slechts 10 van de 1010 gepasseerde bestuurders krijgt een bekeuring toegestuurd. De hoogste snelheid werd geklokt op 111 kilometer per uur. De camera stond in de richting van Beverwijk opgesteld.

12:28 14-JUN-05
PURMERLAND

Veel snelheidsovertreders

Met het statief van de radarcontrole in de richting van Landsmeer heeft de politie 51 voertuigen die te snel reden op de foto gezet. Meer dan één op de tien bestuurders krijgt een bekeuring thuisgestuurd. De maximumsnelheid is ter plaatse van de controle 50 kilometer per uur.

15:19 13-JUN-05
VOLENDAM, ST. GERARDUSSTRAAT

Hondje zoek na binnenbrandje

Meerdere politieagenten hebben tevergeefs gezocht naar een puppy die na een brandje in een woning was ontsnapt. Na een melding 'woningbrand' spoedden surveillancewagens zich met zwaailicht en sirene die kant op. In de woning werden twee honden en een brandende afzuigkap aangetroffen. Eén van de honden kon in de bus van de brandweer worden gezet maar de jongste hond ging er vandoor. De brandweer heeft het brandje geblust en de eigenaar van de woning is op de hoogte gesteld.

18:29 13-JUN-05
MIDDELIE, PROVINCIALEWEG n247
Snelheidscontrole
Slechts 14 van de 1610 bestuurders werden geflitst bij een controle met de cameraopstelling in de richting van Edam. 0,8% van de weggebruikers reed sneller dan de toegestane 80 kilometer per uur. De snelste overtreder zal met 122 kilometer per uur de hoogste boete in de brievenbus krijgen. De controle duurde bijna drie uur.

21:02 13-JUN-05
PURMEREND, YELLOWSTONE
Politie en brandweer houden vernielers aan
Brandweerlieden en politieagenten hebben vier jongens uit Purmerend in de leeftijden van 14 tot en met 16 jaar aangehouden die worden verdacht van vernieling van een fiets. De brandweerlieden betrapten het groepje tijdens de oefenavond terwijl de jongens bij een school een fietsje in de brand probeerden te steken. Twee jongens werden na een korte achtervolging door de spuitgasten gevat. De andere twee werden na een telefoontje van de politie door hun ouders naar het bureau gedirigeerd. Na verhoor werden de verdachten aan de zorg van de ouders overgedragen.

11:44 14-JUN-05
PURMEREND, VAN IJSENDIJKSTRAAT
Fietser gewond bij eenzijdig ongeval
Een 18-jarige vrouw uit Purmerend is gewond geraakt toen zij met haar fiets tegen een betonnen paaltje op reed dat in de bosjes naast het fietspad stond. Zij werd met hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en opgenomen. Het stuur van de fiets brak door de aanrijding.


---- --