Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente van 14 juni 2005

Hedenmorgen werd onderstaand persbericht verzonden:

Vrouw overvallen in woning

Politie houdt verdachte aan

Rijssen

Maandagmiddag 13 juni rond 13.30 uur bevond een 36-jarige vrouw zich in haar woning aan de Blinde Banisweg in Rijssen toen plotseling een man voor haar stond met een mes in zijn hand. De vrouw bedacht zich geen moment en vluchtte het huis uit. Toen even later de politie arriveerde, bleek de dader reeds verdwenen. Zover bekend heeft hij niets uit de woning weggenomen. Aan de hand van het opgegeven signalement kwam de politie op het spoor van de mogelijke dader, een 36-jarige Rijssenaar. Hij is rond 14.30 uur in zijn woning in Rijssen aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld en voor verhoor opgesloten. Nader onderzoek volgt. (05-072831)

Hier volgt een aanvulling:
Omdat er nog veel onduidelijkheden zijn in deze zaak, is de politie op zoek naar getuigen, die de dader tussen 13.30 en 14.00 uur in genoemde omgeving gezien hebben. Hij was geheel in zwart gekleed en droeg een (eveneens zwarte) muts. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de afdeling Rijssen van de politie Twente. Dit kan ook telefonisch via het nummer 0900-8844.

Gewonden bij aanrijding

Twee personenauto's komen frontaal met elkaar in aanrijding

Tubbergen

Maandagmorgen vond omstreeks 07.00 uur een aanrijding plaats op de Almeloseweg in Tubbergen. Een 18-jarige automobilist uit Tubbergen reed achter een personenauto en wilde zijn auto aan de linkerzijde van de weg parkeren. Hij stuurde naar links en zag niet dat er uit tegenovergestelde richting een auto naderde. Beide bestuurders probeerden elkaar nog te ontwijken maar konden niet voorkomen dat de voertuigen frontaal tegen elkaar botsten. Zowel de 18-jarige als de bestuurder van de andere auto, een 30-jarige Almeloër, raakten gewond en werden met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Beide auto's waren zwaar beschadigd en werden afgesleept. (05-072589)

Motorrijder gewond

Motorrijder loopt beenletsel op bij aanrijding met personenauto

Goor

Maandagmorgen 13 juni omstreeks 08.20 uur reed een 36-jarige automobiliste uit Goor over de Herman Heijermansstraat in Goor. De 36-jarige vrouw sloeg bij de kruising met de Van Kollaan en Patrijzenstraat linksaf. Zij liet hierbij de haar vanaf de Patrijzenstraat tegemoetkomende motorrijder niet voorgaan met als gevolg een aanrijding. De motorrijder, een 21-jarige man uit Goor, liep letsel aan zijn been op en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. (05-072597)

Inbraak in zorgcentrum

Daders gingen er onder meer met geld vandoor

Losser

In de avond/nacht van zaterdag 11 op zondag 12 juni werd ingebroken in het hoofdgebouw van een zorgcentrum aan de Oldenzaalsestraat in Losser. De daders gingen er vandoor met onder meer een nog onbekend geldbedrag. De politie is bezig met een onderzoek en vraagt eventuele getuigen zich te melden. (05-072349)

Voetganger gewond

Man steekt plotseling de weg over en wordt door een auto aangereden

Almelo

Dinsdagmorgen 14 juni reed een 71-jarige automobiliste uit Almelo over de Rietstraat in haar woonplaats toen plotseling een 72-jarige man uit Almelo de straat overstak. De 71-jarige vrouw kon hem niet meer ontwijken. De man belandde op de motorkap en het dak van de auto en kwam vervolgens op het wegdek terecht. Hij raakte hierbij gewond en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-073199)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --