Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging

14-06-2005

Verbeterprojecten decubitus voor instellingen

Het NIZW, het LEVV, het KITTZ en de NVVA werken samen aan een verbeterprogramma Decubitus. Instellingen in de ouderenzorg, thuiszorg en verstandelijk gehandicaptenzorg kunnen hierop inschrijven.

Het verbeterprogramma Decubitus is een samenwerkingsproject van het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW), het Landelijk Expertisecentrum Verpleging en Verzorging (LEVV), het kwaliteitsinstituut voor toegepaste thuiszorgvernieuwing (KITTZ) en de Nederlandse Vereniging van Verpleeghuisartsen (NVVA). Het programma start in september 2005 en richt zich op het verbeteren van de preventie en behandeling van decubitus.

De behandeling van decubitus is een belangrijk onderdeel van het thema patiëntveiligheid binnen het Actieprogramma Kwaliteit. Dit actieprogramma maakt deel uit van het project Zorg voor Beter, georganiseerd door het ministerie van VWS in samenwerking met de Vereninging Gehandicaptenzorg Nederland, de Landelijke Vereniging Thuiszorg en Arcares brancheorganisatie voor Verpleging en Verzorging.

meer informatie