Gemeente Aalburg


Digitale dienstverlening Aalburg aanzienlijk uitgebreid

Aalburg is al een aantal jaren één van de koplopers als het gaat om digitale dienstverlening naar de burgers.
Sinds kort is via de website weer een aantal nieuwe dienstverleningsproducten toegevoegd.

ONLINE DIENSTEN

Aalburg is één van de eerste gemeenten in Nederland die is aangesloten op DigiD om haar digitale dienstverlening uit te breiden.

DigiD is een code die in de nabije toekomst door een aantal instanties als digitaal legitimatiebewijs gebruikt gaat worden. Onder andere de belastingdienst gaat DigiD gebruiken voor het digitaal verwerken van belastingaangiften.

Vanaf heden kunnen de burgers van Aalburg op internet dankzij DigiD met één gebruikersnaam met wachtwoord bij de gemeente terecht voor het aanvragen van een aantal gemeentelijke producten.

Deze service is op dit moment beschikbaar voor de volgende producten:


* uittreksel GBA

* uittreksel geboortegister

* uittreksel huwelijksregister

* uittreksel echtscheidingsregister

* bewijs van in leven zijn

* diverse fietsroutes

Voor de inwoners van Aalburg betekent dit dat zij voor de proeducten niet meer naar het gemeentehuis hoeven te komen. Het kan elektronisch worden aangevraagd. U krijgt de stukken dan vanzelf thuis gestuurd.

Met name het digitaal aanvragen van uittreksels uit het GBA zal naar verwachting

aanzienlijk toe gaan nemen.

Voor het toegestuurd krijgen van de producten moet veelal vooraf leges worden betaald.

Ook dat kan via de website van de gemeente Aalburg geschieden door gebruik te maken van de internetkassa.

Het aanvragen van een DigiD gaat eenvoudig. U gaat op de website www.aalburg.nl naar het onderdeel dienstverlening. U klikt dan op gemeentewinkel. Na het invullen van een aantal gegevens stuurt DigiD per post een persoonlijke code naar het (huis)adres van de aanvrager.

Een DigiD-code is persoonsgebonden, en gekoppeld aan het sofinummer. Een DigiD-code hoeft maar eenmaal aangevraagd te worden.

Vraag uw Digid-code aan en u kunt lekker thuis vanachter uw computer bijvoorbeeld een uittreksel uit het GBA aanvragen.

TOERISTISCHE INFORMATIE

In Aalburg is veel moois te zien. De gemeente wil die schoonheid ook graag aan toeristen laten zien. Zo zijn er prachtige fietstochten door het gebied te maken. Aalburg is dan ook gestart met het ontwikkelen van toeristische activiteiten. Op de website van de gemeente Aalburg is vanaf heden ook toeristische informatie te vinden. Alle monumenten staan er op. Belangrijke evenementen worden er vermeld. Er staat informatie over fietsroutes, eetgelegenheden, en derlijke. Een voorzichtige start met toeristische informatie die de komende tijd verder uitgebreid zal worden.

BESTEMMINGSPLANNEN

Een ander onderdeel dat zeker het bekijken waard is op de website is bestemmingsplaninformatie.

Bijna alle geldende bestemmingsplannen staan op internet. Burgers kunnen dan zelf al thuis kijken of bouw- of verbouwingsplannen volgens het bestemmingsplan mogelijk zijn.

Aalburg streeft naar een optimale digitale dienstverlening voor de burgers. Dat betekent echter niet dat burgers niet meer welkom zijn in het gemeentehuis. De medewerkers zijn altijd bereid de burgers zowel mondeling als telefonisch van dienst te zijn.

Op de website www.aalburg.nl vindt u ook veel andere interessante informatie. De website wordt dagelijks met nieuwe berichten en informatie bijgewerkt