Persberichten dinsdag 14 juni

's-Hertogenbosch 14-06-2005

HUISVREDEBREUK

Boxtel-
Maandagavond is in een woning in de Dufourstraat een 25-jarige man uit Breda aangehouden. De man weigerde de tuin van zijn ex-partner te verlaten. De politie heeft hierop de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

HUISELIJK GEWELD

s-Hertogenbosch-
Dinsdagochtend is in zijn woning in s-Hertogenbosch een 32-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn vriendin. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Schijndel-
Maandagavond is in de Elschotseweg een 47-jarige man in zijn woonplaats aangehouden vanwege het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van zes uur. Zijn auto bleek niet gekeurd of verzekerd en is eveneens inbeslaggenomen.
Vught- In de nacht van maandag op dinsdag is in de Olmenlaan een 52-jarige man uit Vught aangehouden voor hetzelfde feit. De automobilist kreeg een rijverbod van een uur en er is proces-verbaal opgemaakt.
Vlijmen- Later deze nacht is in de Wolput een 33-jarige man uit Heusden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Ook deze automobilist kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal.

FIETSENDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch-
In de nacht van maandag op dinsdag kreeg de politie de melding van een oplettende getuige die zag dat een man een fiets aan het openbreken was op het Stationsplein. Met behulp van signalementen kon de politie in de Visstraat de 26-jarige verdachte uit Zuilichem aanhouden. De man is overgebracht naar het politiebureau.

HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN

Uden - Maandagmiddag troffen politiemensen in een hal aan de Neutronenlaan in Uden een hennepkwekerij aan. De politie was terplaatse gegaan naar aanleiding van klachten over stankoverlast. In de hal troffen de politiemensen ruim 1500 oogstrijpe hennepplanten. De planten, lampen, ventilatoren en andere toebehoren zijn in beslag genomen. Twee in het pand aanwezige mannen, 36 en 32 jaar uit Oss aangehouden. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt na verhoor zijn ze heengezonden.

MANNEN AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING

Uden - Maandagavond, even na 23.00 uur, werd een vechtpartij gemeld bij een bedrijf aan Vluchtoord in Uden. Een groep mannen uit Helmond was slaags geraakt met personeel van het bedrijf. Naar aanleiding van deze vechtpartij werden de mannen uit Helmond, in de leeftijd van 18 tot 26 jaar, aangehouden. Het viertal had zich in het bedrijf misdragen, waarbij ze personeel bespuwden en bedreigden. Tegen het viertal is proces-verbaal opgemaakt.

GEWONDEN BIJ ONGEVAL

Boxmeer - Maandagmiddag zijn twee personen bij een ongeval gewond geraakt. Een 33-jarige bromfietser uit Boxmeer reed over de Sint Anthonisweg in Boxmeer in de richting van het centrum. Omdat de overweg gesloten was stond er een lange rij auto's te wachten. De man reed over het fietspad langs de rij. Een 20-jarige fietsster uit Sambeek reed tussen de wachtende auto's door en kwam in aanrijding met de bromfietser. De twee zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De 20-jarige vrouw brak haar heup.

VROUW GEWOND BIJ ONGEVAL

Stevensbeek - Maandagavond is een 38-jarige vrouw uit Venray bij een ongeval gewond geraakt. De vrouw reed in haar brommobiel over de Lactariaweg in Stevensbeek. De vrouw kwam in de linker berm terecht. Door de stuurcorrectie verloor ze de macht over het stuur en reed daardoor tegen een boom. Daarbij stond de brommobiel dwars op de rijbaan. Daar werd de vrouw aangereden door een auto bestuurd door een 71-jarige man uit Sambeek, die het onverlichte voertuig te laat opmerkte. Door de aanrijding raakte de vrouw zwaar gewond. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis in Boxmeer.