Ingezonden persbericht


Persbericht

RAM Mobile Data neemt internationaal software-platform voor mobiel over

Maarssen ?juni 2005 RAM Mobile Data (Netherlands) B.V. neemt van TecCapital Investments Limited het softwareproduct Navara over. Daarnaast worden alle lopende contracten met business partners en klanten in Europa en de Verenigde Staten overgenomen. Om invulling te geven aan deze nieuwe internationale software activiteiten breidt RAM Mobile Data ook uit met extra medewerkers in Nederland, Engeland en de Verenigde Staten.

Het huidige portfolio van RAM Mobile Data bestaat uit mobiele communicatie-infrastructuur, hosting faciliteiten en managed services. In het kader van managed services gebruikte RAM het Navara platform al om mobiele applicaties te bouwen en als een dienst aan klanten aan te bieden. Met deze overname verstevigt RAM haar rol als mobile service provider en integrator.

Door deze overname zal RAM Mobile Data een software-ontwikkel divisie voor mobiele applicaties opbouwen. Het aantal medewerkers zal daartoe in de komende maanden sterk uitgebreid worden. Hiervoor heeft RAM Mobile Data meerdere vacatures voor software-ontwikkelaars uitgezet. Ook in de Verenigde Staten en Engeland worden verkoop- en supportactiviteiten opgezet om internationale klanten en partners te ondersteunen.

Het Navara ontwikkelplatform is een uitstekende oplossing voor kleinere en (middel)grote bedrijven om snel een business probleem op te lossen door informatie mobiel te ontsluiten.

-------- einde persbericht ---------

Over Navara
Navara is een software-ontwikkel platform waarmee mobiele applicaties gebouwd worden. Deze applicaties bieden bedrijven en organisaties de mogelijkheid om bestaande bedrijfskritische applicaties voor medewerkers buiten kantoor te ontsluiten. Navara biedt een krachtig en eenvoudig te implementeren methode om bestaande applicaties mobiel te maken. Het open platform maakt het mogelijk om snel en eenvoudig informatie van verschillende databases te ontsluiten en mobiel beschikbaar te stellen, ongeacht de pda of terminal die hiervoor gebruikt wordt. Navara is de software-divisie van RAM Mobile Data.

Over RAM Mobile Data
RAM Mobile Data is een internationale aanbieder van oplossingen op het gebied van draadloze- en mobiele datacommunicatie voor de zakelijke markt. Op basis van een ontwikkelplatform kan RAM Mobile Data toepassingen ontwikkelen, die vervolgens gebruikt kunnen worden met GPRS, UMTS en Mobitex. RAM Mobile Data is eigenaar van het Mobitex-netwerk, het eerste pakketgeschakelde netwerk voor mobiele datacommunicatie. Daarnaast biedt zij ook een eigen GPRS en UMTS portfolio aan. Ook levert RAM Mobile Data professionele diensten als consultancy, project management en technische ondersteuning. Vanuit het RAM Navigator Center, de naam voor de datacenters van RAM, worden tevens applicaties, gateways en databases gehost voor eindgebruikers en service providers.

Noot voor de redactie (