Gemeente Hengelo

Borne en Hengelo reserveren geld voor scholen in Kristenbos en Hart van Zuid

Instroompunt Twickel Borne klaar in 2007

De gemeenten Hengelo en Borne hebben met de betrokken schoolbesturen afgesproken dat er voor vier nieuwe schoolgebouwen in de wijken Kristenbos en Hart van Zuid een bijdrage van in totaal 39 miljoen (prijspeil 2004) beschikbaar wordt gesteld in de periode 2005-2014. Dit bedrag wordt deels gedekt uit de middelen voor onderwijshuisvesting ( 20 miljoen) en deels uit de grondopbrengsten van de schoollocaties die worden verlaten in Hengelo en Borne. Verder brengt de stichting Carmel de sportvelden in en draagt de gemeente Borne

4,1 miljoen extra bij (samen goed voor een dekking van 19 miljoen). In totaal worden vier nieuwe scholen in het voortgezet onderwijs in de gemeenten Borne en Hengelo gebouwd. Drie ervan komen ten noorden van de rijksweg A1. De bouw wordt gecombineerd met de ontwikkeling van de wijk Kristenbos. Het vierde schoolgebouw komt in Hart van Zuid.

Op Borns grondgebied komt een gebouw dat dienst doet als instroompunt voor de jongste leerlingen van scholengemeenschap Twickel College. Tevens wordt er een schoolgebouw geplaatst voor de bovenbouw havo-vwo van Twickel ter vervanging van de huidige locatie aan de Woolderesweg. Als derde komt er een vmbo-locatie voor de groepen 3 en 4 van de scholengemeenschappen Twickel en Grundel. Het vierde te ontwikkelen schoolgebouw wordt gerealiseerd in het plangebied Hart van Zuid en is bestemd voor het grootste deel van de vmbo-leerlingen van de OSG Hengelo.

Al eerste zal het schoolgebouw voor het instroompunt Borne worden gerealiseerd in 2007, direct gevolgd door de vmbo-school voor de OSG Hengelo in Hart van Zuid in 2008. De overige gebouwen volgen in de jaren 2008-2014 afhankelijk van keuzes die door de stichting Carmel in overleg met de gemeente worden gemaakt.