KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

14-6-2005

Brons voor Sven en Kalle Coster

Gdynia, dinsdag 14 juni- De broers Sven en Kalle Coster hebben de bronzen medaille behaald tijdens het Europese Kampioenschap in de olympische 470 klasse in Gdynia in Polen. Het waren geen gemakkelijke omstandigheden de afgelopen dagen. De wind was erg draaierig en er was weinig wind.
Vandaag werd er door de wedstrijdleiding besloten om vanwege het gebrek aan wind, de wedstrijden af te lasten. Het tussenklassement van gisteren geldt in dit geval als einduitslag.

Sven Coster: We zijn er hartstikke blij mee! We hebben weer veel geleerd en we weten nu dat we het kunnen. Ons doel was het podium halen en dat is ons gelukt.

Het is een opmerkelijke prestatie van de jongens want het is maar liefst twaalf jaar geleden dat er een Nederlands herenteam op het podium stond tijdens de Europese Kampioenschappen 470.
De broers uit Uithoorn zullen zich de komende periode gaan richten op het Wereldkampioenschap dat van 19 t/m 28 augustus zal plaatsvinden in het Amerikaanse St. Fransisco.

Ook Marcelien de Koning en Lobke Berkhout hebben bij de dames goed gepresteerd. Vorig jaar eindigden zij nog op een 27e plek maar met hun vijfde plaats behoren zij nu tot de tien beste zeilsters van Europa in de olympische 470 klasse. De nog jonge zeilsters uit Noord-Holland wonnen vier van de twaalf wedstrijden.

Coach Jacco Koops is zeer tevreden. Het is voor beide teams een belangrijke stap in de richting van de toekomst.

Beide teams hebben met hun prestaties een A-limiet van NOC*NSF behaald.

De twee andere Nederlandse teams Bart Peeters/Olivier Bakker en Alex van Bladel/Sander van Bladel eindigden op een 38e en een 65e plek.

E-mailadres:femke.vanstraten@watersportverbond.nl