GS-besluitenlijst d.d. 14 juni 2005 Provincie Drenthe

Weeknummer 24

Nummer

Onderwerp

Besluit


1

Beantwoording vragen ex artikel 41 Reglement van orde van de OPD over Europese richtlijnen muskusrattenbestrijding.

Ingestemd met de conceptbrief.


2

Gebiedsplan foerageergebieden voor overwinterende ganzen.

Met het vaststellen van het Ge-biedsplan foerageergebieden voor overwinterende ganzen worden rond het Leekstermeer gebieden be-grensd waar de ganzen ongestoord kunnen verblijven. De boeren kun-nen hier op vrijwillige basis een overeenkomst afsluiten en een ver-goeding krijgen. Aanmelding gaat via een agrarische natuurvereniging


3

Statenstuk 2005-191, Intrekking subsidieregelingen cultuur, welzijn en zorg; herzien ontwerpbesluit.

In overeenstemming met door provinciale staten vastgestelde beleidsdocumenten (Mensen in het middelpunt, provinciale sociale agenda 2005-2008 en De kunst van het combineren, cultuurnota 2005-2008) wordt aan provinciale staten voorgesteld de bestaande subsidieregelingen op het gebied van cultuur, welzijn en zorg in te trekken. Genoemde beleidsdocumenten, alsmede het Beleidskader Jeugdzorg 2005-2008 en de nota Zorg in perspectief vormen het inhoudelijke kader waaraan subsidie verzoeken moeten voldoen.


4

Beantwoording vragen ex artikel 41 Reglement van orde van de OPD

inzake kruising

Eursinge nabij Westerbork.

Ingestemd met de conceptbrief.


5

Wet milieubeheer; ver-gunningaanvraag van Vos Zand en Grind BV voor de inrichting aan de Ellertsweg 2c te
Ellertshaar.

Besluit tot verlenen van een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning op grond van de Wet milieubeheer aan Vos Zand en Grint B.V. voor het winnen van industrie- en ophoogzand en grind op het per-ceel Ellertsweg 2c te Ellertshaar.

Disclaimer. Deze publicatie geldt niet als een officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuurs-recht. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.

Mededelingen