Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 14 juni 2005

Man aangehouden na slaan en beledigen conducteur

BREDA: Aan het Stationsplein is maandagavond een 32-jarige inwoner van Hoogvliet aangehouden. De man zat in de trein van Breda naar Rotterdam en kreeg van een conducteur een bekeuring omdat hij in het treinstel zat te roken. Toen hem naar zijn naam werd gevraagd weigerde hij alle medewerking en gaf ook zijn identiteitbewijs niet af. Door medewerksters van de Nederlandse Spoorwegen werd de man uit de trein gezet, waarop hij een van de conducteurs beledigde en probeerde te slaan. De politie hield de man aan. Dat was voor de man nog geen reden om in te binden. Ook de politieagenten moesten het vervolgens ontgelden en werden uitgescholden en bedreigd. De man werd voor verhoor ingesloten.

Zwartrijder aangehouden

BREDA: Maandagavond is op het station aan het Stationsplein een 44-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man zat in de trein zonder geldig treinkaartje. Aan de ter plaatse gekomen politieagenten wilde hij zijn naam niet opgeven en ook kon hij geen legitimatiebewijs overleggen. Op het station liet de man het voorkomen alsof hij het allemaal niet begreep. Op het bureau werkte de Bredanaar wel mee en gaf hij zijn naam op. Met twee bekeuringen is hij later op de avond heengezonden.

Politie houdt gesignaleerde aan

BREDA: De politie heeft maandagmiddag een 33-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man werd rond 15:00 uur gecontroleerd aan de Backer en Ruebweg. De personenauto waarin hij reed bleek niet te zijn verzekering en gekeurd. Zelf had de Bredanaar nog 14 dagen gevangenisstraf open staan. Hij is ingesloten om zijn straf uit te zitten. De auto is meegenomen naar het bureau. Als blijkt dat de auto verzekerd is kan hij worden teruggegeven.

Politie onderzoekt spoor van racistische leuzen

BREDA: De politie van Breda is een onderzoek begonnen nadat in de nacht van maandag op dinsdag een spoor van graffiti achter is gelaten op verschillende autos en gebouwen. Vanmorgen kreeg de politie een melding dat op het traject Moerwijk, Antwerpenstraat, Brusselstraat, Groenedijk, Stabroekstraat, Zandhovenstraat, Kasterlestraat diverse objecten waren beklad met gele en witte verf met onder andere hakenkruizen en white power tekens. In totaal zijn minstens acht personenautos, een woning, een flatgebouw, vier bedrijfspanden en twee bushokjes voorzien van de tekens en leuzen. De vernielingen zijn tussen maandagavond 22:00 uur en vanmorgen vroeg gepleegd. Gezien het grote aantal vernielingen is de kans groot dat mensen getuigen zijn geweest van deze bekladdingen en zij roept getuigen op om contact op te nemen met de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Veelpleger op heterdaad betrapt bij woninginbraak

BREDA: Aan de Chassesingel is dinsdagmiddag een 42-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt door de bewoner bij een inbraak in een woning. De dader maakte rond 13:15 uur gebruik van de openstaande tuindeuren op de benedenverdieping en ging op onderzoek uit. Op de eerste etage kwam hij oog in oog te staan met de bewoner, die hem naar buiten bracht en hulp van de buurman inriep. Samen hielden zij de Bredanaar op tot de komst van de gealarmeerde politie. Die nam de verdachte over en bracht hem naar een politiebureau. Tijdens het overbrengen achtte de man het nodig om de agenten te beledigen. Ook op het bureau gedroeg de man zich agressief. De Bredanaar die bij politie en justitie bekend staat als veelpleger is in verzekering gesteld.

Licht gewonde bromfietser na aanrijding met auto

BREDA: Maandagavond is een 16-jarige inwoonster van Breda gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Westerhagelaan. Het meisje reed op haar bromfiets in de richting van de Elleboog en had te laat in de gaten dat een personenauto voor haar afremde. Zij kwam met haar bromfiets tegen de achterzijde van de auto en kwam hierna ten val. Met letsel aan haar been is ze overgebracht naar het Amphiaziekenhuis in Breda.

Politie controleert snelheid

BREDA: Maandagmiddag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden aan de Christiaan Huygensstraat. Op deze plaats geldt een maximum snelheid van 50 km/u. Van de bijna 700 gecontroleerde bestuurders reden er 43 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u.

Trekker met oplegger op zijn zijkant

MOERDIJK: Dinsdagmorgen vond er een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Entree. Een 19-jarige chauffeur uit Sleen raakte rond 10:45 uur met zijn oplegger de rand van de rotonde en ging hierdoor op zijn kant. De oplegger betrof een tankwagen geladen met 40 ton hoogovengranulaat. Door dit ongeval werd het wegdek en een verkeersbord vernield, tevens werd de oplegger zwaar beschadigd.

Vernieling van autos

STANDDAARBUITEN: Dinsdag is aangifte gedaan van vernieling van een Pick Up, merk Chevrolet welke afgelopen weekend geparkeerd stond aan de Havenstraat. Dit voertuig is op diverse plaatsen met een scherp voorwerp bekrast. De auto moet opnieuw bespoten worden en er is een schade ontstaan van meer dan vijfduizend Euro. De auto moet bekrast zijn tussen zaterdag 11 juni en maandag 13 juni. Op dezelfde plaats en tijd werd een tweede personenauto vernield. Van deze auto werd de linker achterband lek gestoken en een scherpe kras gemaakt over de linkerzijde van deze auto.

Bredanaar (18) aangehouden met luchtdrukpistool en softdrugs

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag aan de Sint Annastraat een 18-jarige inwoner van Breda aangehouden. De Bredanaar zat rond 12:00 uur samen met een vriend op een bankje in het park. Surveillerende agenten roken tijdens het passeren van het tweetal een sterke wiet lucht. Toen zij een onderzoekje instelde vonden zij in de kleding van de Bredanaar een luchtdrukpistool en een gebruikershoeveelheid hennep aan. De drugs en het wapen zijn in beslag genomen. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Henk Snepvangers