Gemeente Eindhoven

Persbericht: 14 juni 2005, no. 141

Editie 2005

Inschrijven Eindhoven Veilige Stadprijs

veilige stadprijs Eindhoven looft dit jaar voor de 3e keer de Eindhoven Veilige Stadprijs uit. De prijs is een beloning voor een goed initiatief of project dat bijdraagt aan een veiliger Eindhoven.

Veiligheid is niet voor iedereen hetzelfde. Omdat er zo verschillend wordt gedacht over veiligheid is het voor de gemeente niet gemakkelijk om voor iedereen de juiste maatregelen te treffen die het gevoel van veiligheid bevorderen.

Wijkbewoners hebben vaak de beste ideeën over het verbeteren van de veiligheid in hun eigen omgeving. Oplossingen die in de praktijk weinig geld kosten, en als ze ook elders worden toegepast, voor velen een uitkomst zijn.

In 2003 won het schoolproject De veilige woonomgeving de eerste prijs: schoolkinderen gingen in schoolverband op stap om hun woonomgeving te toetsen op onveilige situaties en droegen daar verbeteringen vooraan.

In het tweede jaar van de prijs won Veilig pinnen noodzaak. Dit project is inmiddels gerealiseerd in de wijk Kronehoef: op een beschermde plaats is een geldpinautomaat opgehangen. Met name ouderen vinden het prettiger om daar geld te pinnen.

De gemeente beloont zulke initiatieven jaarlijks met de veiligheidsprijs; de prijs bestaat uit een trofee en geld. 7.500 voor de eerste, 2.500 voor de tweede en 1.000 voor de derde prijs. Het geld is bestemd voor het uitvoeren of nog verder verbeteren van het project.

Het inschrijfformulier voor deelname is te downloaden vanaf www.eindhoven.nl/veiligestad2005. Op het Stadskantoor is een brochure af te halen waarin het aanmeldingsformulier is opgenomen.

© 2005 Gemeente Eindhoven