Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


14 juni 2005


Arrestant ontvlucht politieauto


Een 25 jarige arrestant van de politie op de Noordwest Veluwe is dinsdagmiddag uit een rechercheauto ontvlucht. De man zat geboeid op de achterbank en zag kans om een raampje van de rechercheauto naar beneden te draaien. Terwijl de auto rond 15.30 uur stil stond voor verkeerslichten op de kruising Devnterstraat/Zutphensestraat in Apeldoorn heeft hij zich door de opening naar buiten laten buitelen, waarna hij kon vluchten.


Er is door diverse politie-eenheden waaronder een diensthond gezocht, maar de man werd niet meer aangetroffen. De verdachte was aangehouden voor diefstal uit een woning en onderweg naar een politiecel in het politiebureau in Apeldoorn.


De man is 25 jaar oud, afkomstig uit Zwole. Hij heeft een normaal postuur, kort zwart haar en gekleed in een grijze fleesetrui, een donker blauwe spijkerbroek, zwarte sportschoenen en heeft 1 hand in het verband wegens een verwonding. Mogelijk is hij nog geboeid. Bij aantreffen kan men bellen met de politie via 112 of met tips via 0900-8844.


De man is direct in landelijke politie-zoekregisters vermeld en zal bij aantreffen door een politie-instantie of Koninklijke Marechaussee worden aangehouden.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --