Gemeente Hilversum

Handhavingsancties in de komende maanden
Fietswrakken
Dinsdag 14 juni haalt de gemeente de fietswrakken op bij het NS-station Hilversum die zijn aangeduid met een gele sticker. Rechtmatige eigenaren van verwijderde fietsen kunnen zich melden bij de gemeente Hilversum, Dienst Gemeentewerken, telefoonnummer: 624 46 08. Een fiets wordt aan de rechtmatige eigenaar geretourneerd wanneer deze in het verleden aangifte van fietsendiefstal heeft gedaan, of wanneer deze middels een gedetailleerde omschrijving of aankoopbon kan aantonen eigenaar van de fiets te zijn. De fietsen die na drie maanden niet zijn opgehaald, worden vernietigd.

Op 6 juli zal de gemeente ook fietswrakken weghalen bij NS-station Sportpark. De fietswrakken worden op 21 juni, twee weken voorafgaand aan de opruimactie, voorzien van een gele sticker waarop wordt gemeld dat de fiets twee weken later verwijderd zal worden.

(Brom) fietsers in wandelgebied
Gemeentelijke handhavers met opsporingsbevoegdheid zijn komende woensdag 15 juni samen met de politie actief in het centrum. De gemeente treedt dan op tegen (brom)fietsers in die straten van het centrum waar alleen gewandeld mag worden. Dit zijn straten als de Kerkstraat, de Zeedijk, het Wagenmakersplein, de Schoutenstraat en de Leeuwenstraat. In tegenstelling tot eerdere acties waar het bij een waarschuwing bleef, zullen er nu ook daadwerkelijk boetes worden uitgeschreven. Bij het fietsen in voetgangersgebied kan men rekenen op een boete van EUR 25,=. In de komende maanden zullen met enige regelmaat herhalingsacties worden gehouden.

Loslopende honden
Eind juni / begin juli worden verscheidene acties gehouden met betrekking tot loslopende honden. Er wordt dan beboet op loslopende honden in gebieden waar honden zijn verboden, of waar een aanlijngebod geldt. Ook wordt bij heterdaad op hondenpoep gehandhaafd. De boete hiervoor bedraagt EUR 30,= per overtreding. Deze acties gaan plaatsvinden in het Bosje van Zeverijn, de Oude Haven en langs de Kievitstraat/Beopad. Volgens de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) zijn honden verboden op kinderspeelplaatsen, zandbakken of speelweiden. Verder moeten honden worden aangelijnd op de weg, in een park, plantsoen of groenstrook.

De gemeentelijke handhavers zijn beëdigd tot opsporingsambtenaar in de openbare ruimte en kunnen op hun terrein, net als politieagenten, bekeuringen uitschrijven en die doorgeleiden naar het Openbaar Ministerie. Bij bovenstaande acties dragen de gemeentelijke handhavers een blauw jasje met gemeentelogo. Op verzoek kunnen zij zich legitimeren.