Ingezonden persbericht


Persbericht

InBev kondigt een aandelenterugkoopplan aan en neemt zich voor haar economisch belang in AmBev te vergroten

Brussel, 14 juni 2005

InBev N.V. (Euronext: INB) kondigt vandaag twee belangrijke beslissingen aan betreffende haar financiële structuur, die de waarde van de onderneming voor de aandeelhouders zullen verhogen.

Gebruik makend van de bevoegdheden die hij verkreeg op de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 26 april 2005, besliste de Raad van Bestuur van InBev een plan te lanceren met het oog op het terugkopen van InBev-aandelen voor een bedrag tot 300 miljoen euro. Het aandelenterugkoopplan zal twaalf maanden lopen en kan daarna worden verlengd. De Raad van Bestuur besliste ook het economisch belang van InBev in AmBev gedurende dezelfde periode te verhogen, via de aankoop van de preferente aandelen van AmBev, voor een bedrag tot 500 miljoen euro.

In een toelichting bij de redenen achter deze beslissingen verklaarde John Brock, CEO (Algemeen Directeur) van InBev: "InBev verhoogt de waarde van de onderneming voor haar aandeelhouders door haar sterke kasstroomgeneratie te combineren met de juiste financiële structuur."

Over InBev
InBev is een publieke onderneming (Euronext: INB) die gevestigd is in Leuven, België. De onderneming bedrijf heeft haar wortels in 1366 en is vandaag wereldwijd de leidende brouwer in volume. InBevs strategie bestaat erin haar lokale platforms te versterken door belangrijke posities op te bouwen in de belangrijkste biermarkten ter wereld via organische groei, een efficiëntie van wereldklasse, gerichte acquisities, en het plaatsen van de consument op de voorgrond. InBev heeft een portefeuille van meer dan 200 merken, met inbegrip van Stella Artois®, BRAHMA®, Beck's®, Skol® - het derde grootste biermerk ter wereld -, Leffe®, Hoegaarden®, Staropramen® en Bass®. InBev heeft ongeveer 77.000 werknemers, die actief zijn in meer dan 30 landen in de Amerika's, Europa en Pacific Azië. In 2004 had InBev een netto-omzet van 8,57 miljard euro (inclusief vier maanden AmBev). Voor meer informatie kunt u terecht op www.inbev.com.

Contact informatie
Marianne Amssoms Patrick Verelst
Corporate Media Relations Director VP Investor Relations Tel: +32-16-27-67-11 Tel: +32-16-27-65-41
Fax: +32-16-50-67-11 Fax: +32-16-50-65-41
E-mail: marianne.amssoms@inbev.com E-mail: patrick.verelst@inbev.com


---- --