Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede, Aanhouding na brand in woning

Publicatiedatum: 14-06-2005

De politie heeft vannacht een 31-jarige man uit Ede aangehouden, nadat er brand was uitgebroken in zijn flatwoning aan de Oude Arnhemseweg in Ede.

Door deze uitslaande brand moesten diverse bewoners (op dit moment is niet bekend hoeveel dat er zijn) van het kleine flatgebouw elders worden ondergebracht; sommigen moesten door de brandweer worden "bevrijd" met ladderwagens van de brandweer (noot aan de redactie: over de brandweerinzet kunt u zich later deze ochtend wenden tot de voorlichting van de brandweer Ede). Twee bewoners alsmede de verdachte moesten naar het ziekenhuis in Ede worden gebracht omdat ze veel rook hebben binnengekregen. De meeste bewoners konden na het blussen weer terugkeren; enkelen moesten blijvend elders worden ondergebracht.

Aanhouding
De politie kreeg eerder deze nacht ook al een melding van geluidsoverlast door de later aangehouden man; omdat er juist in zijn woning brand uit is gebroken, verdenkt de politie de man er van ofwel brand te hebben gesticht ofwel onachtzaam te zijn geweest. De verdachte ligt momenteel nog in het ziekenhuis. Hij zal nader worden gehoord, zodra de omstandigheden dat toestaan.

Politie Gelderland-Midden
Bureau Communicatie - Ronald van der Leeden
Telefoon: 026-3524721 (vanaf 06.45 uur).