Komend kwartaal lichte stijging Nederlandse werkgelegenheid vo

14.06.2005 / 09:30 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Manpower uitzendorganisatie

Duitse werkgevers positief over werkgelegenheid komend kwartaal

Komend kwartaal lichte stijging Nederlandse werkgelegenheid volgens Manpower

DIEMEN, 14 juni 2005 - Nederlandse werkgevers verwachten in het komende kwartaal meer mensen in dienst te kunnen nemen. Van de ondervraagde werkgevers verwacht 6% meer mensen aan te trekken, 3% denkt minder mensen aan te nemen en de overige ondervraagden verwachten geen verandering in het personeelsbestand. Dat betekent dat netto werkgelegenheid hiermee voor het komende kwartaal op +3% uitkomt. Dit is een van de uitkomsten van de Manpower Employment Outlook Survey (MEOS), een onderzoek waar in Nederland ruim 750 werkgevers en wereldwijd meer dan 45.000 werkgevers aan deelnemen. Opvallend is het positivisme onder Duitse werkgevers, zij denken 4% meer mensen aan te nemen in het komende kwartaal. Dit is de eerste keer dat zij goede verwachtingen hebben voor de werkgelegenheid.

Het Nederlandse optimisme onder werkgevers loopt tussen de verschillende regio's en sectoren echter wel uiteen. De werkgevers in Oost-Nederland zijn het meest positief gestemd over de werkgelegenheid, +5%. Werkgevers in West-Nederland verwachten een kleine toename van hun personeelsbestand, 3 % procent ten opzichte van het tweede kwartaal. Daar staan wel de werkgevers in Zuid-Nederland tegenover die het minst optimistisch zijn over de werkgelegenheid in Zuid-Nederland +1%. Bij werkgevers in vijf van de negen industriële sectoren namelijk: Bouwnijverheid, Financieel, Mijnbouw, Overheid en detailhandel leeft optimisme, terwijl werkgevers in slechts twee sectoren (Nutsbedrijven en Transport) een daling in de werkgelegenheid voorzien.

Duitse werkgevers zijn voor het eerst sinds de start van het onderzoek in hun land in positief met een stijging in de netto werkgelegenheid van +4%. Dit is een stijging van 5 % ten opzichte van het vorige kwartaal en 8 procent ten opzichte van 2004. In vergelijking met vorig jaar loopt de verwachte ontwikkeling van de werkgelegenheid in heel Europa sterk uiteen. De Ierse en Noorse werkgevers laten weer de hoogste netto werkgelegenheidscijfers zien, respectievelijk 20% en 17%. Ook bevestigen werkgevers in de financiële sector in 8 van de 12 deelnemende Europese elk kwartaal weer de stijgende lijn in de werkgelegenheidsontwikkeling in hun sector.

Hans Leentjes algemeen directeur Manpower Nederland:'Het is voor Nederland positief dat de Duitse werkgelegenheid een teken van herstel vertoont zoals blijkt uit het MEOS rapport. Een ander positief teken is dat de uitzendmarkt in Nederland groeicijfers laat zien van 10%. Al met al zijn dit indicatoren voor een algemeen economisch herstel.'

De werkgelegenheid in Amerika stabiliseert in het derde kwartaal volgens de MEOS uitkomsten en de verwachting is dat er een aanhoudende vraag naar personeel blijft.

Het MEOS onderzoek is inmiddels voor de zevende keer gehouden in Nederland. Het eerste onderzoek bracht cijfers uit over het derde kwartaal van 2003. Hans Leentjes over het onderzoek: 'Het rapport dat Manpower ieder kwartaal uitbrengt is een zeer uitgebreid onderzoek naar de werkgelegenheid op mondiaal niveau. De uitkomsten van het MEOS rapport blijken aan het einde van elk kwartaal voor onszelf en voor onze klanten een betrouwbare indicator voor de werkgelegenheidsontwikkelingen in het komende kwartaal. Met name de cijfers uit het MEOS rapport over de sector zakelijke dienstverlening tonen overeenkomsten aan met de cijfers die gepubliceerd worden over de uitzendmarkt zoals onlangs in het conjunctuurbericht van het CBS. Deze cijfers sluiten goed op elkaar aan.'

De onderzoeksresultaten van de Manpower Employment Outlook Survey voor het vierde kwartaal van 2005 worden op 13 september 2005 bekend gemaakt.

Over het rapport
De Net Employment Outlook is het cijfer dat verkregen wordt door het percentage werkgevers dat een inkrimping voorziet in werkgelegenheid, af te trekken van het percentage werkgevers dat aangeeft meer personeel te zullen aannemen. De resultante is het netto werkgelegenheidscijfer. Een negatief netto werkgelegenheidscijfer geeft aan dat het aandeel werkgevers met een negatieve kijk op de toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, groter is dan het aandeel werkgevers met een positieve kijk op de arbeidsmarkt. Het onderzoek wordt ieder kwartaal uitgevoerd en omvat de forecast voor het opvolgende kwartaal. De individuele rapporten van alle 21 deelnemende landen zijn te vinden in de Manpower Press room op www.manpower.com/meos. Tevens zijn de Europese en Internationale resultaten hierin gedetailleerd opgenomen.

Over het onderzoek
De Manpower Employment Outlook Survey wordt ieder kwartaal uitgevoerd. Aan meer dan 45.000 werkgevers wereldwijd, afkomstig uit zowel de publieke als private sector, wordt gevraagd of zij in het volgende kwartaal wijzigingen voorzien in hun personeelsbestand. Voor het Nederlandse deel van het onderzoek werden 752 werkgevers geïnterviewd. Op basis van de onderzoeksresultaten rapporteert het onderzoek over de verwachte ontwikkelingen in werkgelegenheid per land en per regio. In het Nederlandse rapport worden tevens de ontwikkelingen per sector geschetst. In de 40 jaar dat dit onderzoek loopt, heeft het zich ontwikkeld tot een betrouwbare indicator naar de werkgelegenheidsontwikkeling wereldwijd. Het onderzoek is momenteel beschikbaar voor 23 landen en gebieden: de VS, Canada, Mexico, Australië, Nieuw Zeeland, China, India, Japan, Hongkong, Taiwan, Singapore, Oostenrijk, Duitsland, België, Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje, Noorwegen, Zweden, Zwitserland het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Over Manpower
Manpower Inc. (NYSE: MAN) is wereldleider op het gebied van personeelsdiensten en biedt haar klanten een brede reeks van oplossingen voor personeelsvraagstukken. Wij zijn gespecialiseerd in werving en selectie van personeel voor vaste en tijdelijke banen en contracten op projectbasis. Daarnaast richten we ons op assessment van personeel, training, opleiding en organisatievraagstukken. Manpower wereldwijd biedt haar diensten aan via een netwerk van 4.300 vestigingen in 67 landen en regio's. Jaarlijks werken we met meer dan 400.000 klanten samen. Hierdoor beschikken we over ruime ervaring. Tot deze klantenkring behoren zowel kleine en middelgrote bedrijven in alle sectoren en ook 's werelds grootste multinationals. De focus van Manpower is gericht op vergroting van productiviteit door verbeterde kwaliteit, efficiëntie en kostenreductie waardoor onze opdrachtgevers zich beter kunnen richten op hun kernactiviteiten.

Over Manpower Nederland
Manpower is sinds de jaren zestig ook gevestigd in Nederland en heeft hier 150 vestigingen met ruim 900 medewerkers. Naast de merken Manpower en Manpower Uitzendorganisatie voeren we in Nederland de merken Manpower Special Staffing, The Empower Group/ Right Management Consultants, Manpower Business Service en Elan. Het gedetailleerde Nederlandse Manpower Employment Outlook rapport kunt u hier downladen.