Politie Hollands Midden

Datum: 14 juni 2005

Noordwijk Snorfietser onder invloed De politie heeft op dinsdag 14 juni, omstreeks 00.45 uur, op de Herenweg, een 63-jarige man uit Katwijk aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De slingerende rijstijl van de man viel surveillerende agenten op. De agenten hielden de man aan en onderworp hem aan een blaastest. De uitslag lag hoger dan is toegestaan. De man blies 765 ug/l, terwijl de limiet in het verkeer 220 ug/l is. De Katwijker kreeg een rijverbod van 9 uur opgelegd en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Sassenheim Bus in botsing met fietsster De politie kreeg op maandag 13 juni, omstreeks 12.45 uur, de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Hoofdstraat tussen een autobus en een fietsster. De bus reed op de Hoofdstraat komende uit de richting van de Bijdorpstraat. Voor hem in dezelfde richting fietste een 17-jarig meisje uit Lisse. De chauffeur, een 58-jarige Leidenaar, haalde de fietser in, waarbij hij de fietser raakte. Hierdoor kwam het meisje ten val en is zij op haar hoofd terecht gekomen. De fietsster is overgebracht naar het LUMC waar een hersenschudding is geconstateerd.

Leiden Openlijk geweld- oproep getuigen De politie is op zoek naar personen die op zaterdag 11 juni getuigen zijn geweest van een mishandeling van twee medewerkers van de gemeente. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844. De twee mannen, een 46-jarige man en een 41-jarige man, beiden werkzaam bij de gemeente Leiden, hebben bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De mannen zijn door een groep jongeren op de Stevensbloem, zaterdag 11 juni, omstreeks 19.45 uur, meerdere malen geslagen en geschopt. De jongeren hielden zich op voor een snackbar en gooiden met flessen en vernielden stoelen en tafels van de snackbar. De 41-jarige man, zei hier wat van en is toen door de jongeren geslagen en geschopt. Op het moment dat de 46-jarige man te hulp wilde schieten gleed hij uit en kwam hij op de grond terecht. Hierna is hij tevens door de jongeren geslagen en in zijn gezicht geschopt . De twee mannen zijn naar de dokterspost gegaan voor eerste hulp. De politie heeft inmiddels een 17-jarige jongen uit Leiden aangehouden en onderzoekt wie er nog meer met de vechtpartij te maken hebben gehad.

Roelofarendsveen Aanhouding na oplichting

De politie heeft maandag 13 juni een 57-jarige vrouw uit Roelofarendsveen aangehouden op verdenking van oplichting. De vrouw zou ongeveer twee maanden geleden een paar honderd Euro van de bankrekening afgehaald hebben van een familielid waarvan zij de woning schoonmaakt. De vrouw had de pincode op een briefje gelezen en had de pinpas eenmalig meegenomen naar een pinautomaat. De oplichting kwam aan het licht toen de bewoner zag dat er onterecht geld van zijn rekening was opgenomen. De vrouw verklaarde dat zij tot haar daad gekomen was doordat zij in geldproblemen verkeert. Er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Gouda Aanhoudingen na huiselijk geweld

De politie heeft maandag 13 juni een 34-jarige man uit Gouda aangehouden op verdenking van mishandeling. De man had een conflict over de omgangsregeling met zijn zoon. Omstreeks 18.00 uur was de 33-jarige vrouw door haar ex aan haar armen uit een raam getrokken en had hierdoor blauwe plekken opgelopen. De man was naar binnen geklommen en de vrouw was weggevlucht. Toen de man later op de avond nogmaals aan de deur kwam werd hij aangehouden. De man zit nog vast en wordt in de loop van de dag verhoord. Dinsdag 14 juni werd, omstreeks 02.30 uur, ook nog een 20-jarige Gouwenaar aangehouden. Deze man zou eerder op de avond zijn 19 jarige ex-vriendin bedreigd hebben. De vrouw deed aangifte. De man zit nog vast en wordt eveneens in de loop van de dag verhoord.

Regio Woensdag 15 juni te zien bij 'Team West' Op woensdag 15 juni komen in het regionale opsporingsprogramma Team West de volgende onderwerpen, onder voorbehoud, aan de orde.

Landelijk wordt er gezocht naar een tbs-veroordeelde man die tijdens een familiebezoek op dinsdag 7 juni op NS-station Utrecht CS is ontsnapt aan zijn begeleiders. In Team West worden foto's en het signalement getoond van de man. De politie benadrukt dat de man gevaarlijk kan zijn en roept op om bij herkenning geen actie te ondernemen in zijn richting, maar onmiddellijk de politie te bellen.

Verder vraagt Politie Hollands Midden getuigen van twee berovingen in Alphen aan den Rijn. Op vrijdag 20 mei werd een bloemenventer met geweld beroofd van zijn portemonnee in een park tussen de Akkerwinde en de Zegerbaan. Twee dagen later, op zondag 22 mei, werd een 18-jarige jongen beroofd op de Bachsingel. Ook bij deze straatroof werd geweld gebruikt. In beide gevallen vluchtten de daders op een gele scooter. Mogelijk gaat het om dezelfde daders.

Er zijn ook weer ontwikkelingen in opsporingszaken die eerder in het programma aan de orde zijn gekomen. Het gaat dan om de overval op een bejaarde Leidse vrouw in haar woning aan de Potgieterlaan, de poging tot verkrachting van een werkstudente op de Universiteit van Leiden en de overval op een tankstation aan de Wassenaarseweg in Den Haag. In de rubriek reportage wordt aandacht besteed aan veilig internetten. Steeds vaker wordt de politie geconfronteerd met gevallen waarbij pedoseksuele mannen via chatboxen op het internet jonge meisjes verleiden om zich uit te kleden voor de webcam. Daarbij doen de mannen zich voor als leeftijdgenootjes. Niet zelden dreigen de mannen daarna om de genomen foto's aan de ouders te sturen als het meisje geen afspraakje wil maken. De politie adviseert ouders om het internetgedrag van hun kinderen in de gaten te houden.

Team West wordt op woensdag uitgezonden op TV West om 18.43, 19.45, 20.17, 21.17, 22.17, 23.17 en 00.17 uur. Op donderdag wordt de uitzending elk uur herhaald tot 10.00 uur en tussen 11.00 en 16.00 uur. --- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Politie Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --