Ingezonden persbericht


Partijen bezegelen overeenkomst tijdens PROVADA in de RAI.

Contract Kantorenpark Galgenwaard officieel ondertekend

De overeenkomst voor de bouw en aankoop van Kantorenpark Galgenwaard in Utrecht is bezegeld tijdens de officiële opening van de eerste internationale vastgoedbeurs in Nederland, de PROVADA.

Eurocommerce Projectontwikkeling koopt de 4 kantoorgebouwen die deel uitmaken van Kantorenpark Galgenwaard van Memid Galgenwaard b.v., een samenwerking tussen Memid Investments b.v. en Bouwfonds Property Finance. De realisatie is in handen van Bouwbedrijf Midreth B.V.

Betrokken partijen ondertekenden het contract op dinsdag 14 juni tijdens de opening van de PROVADA.

Eurocommerce koopt de kantoorgebouwen met in totaal 30.000 m2 kantoorruimte en huurt daarbij 800 ondergrondse parkeerplaatsen van Memid Galgenwaard b.v. De kantoorgebouwen maken deel uit van een totale gebiedsontwikkeling rond Stadion Galgenwaard in Utrecht van 25.000 m2 commerciële voorzieningen, 40.000 m2 kantoorruimte, 1350 ondergrondse parkeerplaatsen, 79 appartementen en opwaardering van de ecologische zone en het openbaar gebied met levendige pleinen.

De kantoren zijn ontworpen door architect Cees Dam. Van zijn hand is ook Apollo Résidence, het hoogste woongebouw van Utrecht, waarvoor de eerste paal recent is geslagen. De bouw van de kantoren start dit najaar. De oplevering is begin 2008 gepland.

De opening van de PROVADA in de RAI in Amsterdam door drs. P.F.M. Jägers, Directeur Generaal Rijksgebouwendienst, was een uitgelezen gelegenheid voor de ondertekening. Drie dagen lang is de RAI in Amsterdam het ontmoetingspunt voor iedereen die een rol speelt in de vastgoedwereld.


---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht