Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan..Renovatie speelplaatsen

Binnenkort gaat de gemeente aan de slag met de renovatie van verschillende speelplaatsen in Capelle. In de meeste gevallen is de aanleiding voor de opknapbeurt de noodzaak van onderhoud en aanpassen van de speelplaats aan nieuwe eisen die aan materialen en inrichting worden gesteld. De gemeente heeft over het opknappen en aanpassen van de speeltuinen overlegd met de omwonenden, betrokkenen en/of leden van het Wijkoverlegplatform uit de betreffende wijk.

Het is de bedoeling dat alle speelplaatsen op 15 juni gerenoveerd zijn. Voor alle speelplaatsen geldt echter: het opnieuw inplanten van het groen gebeurt pas in de periode tussen 15 november en 31 december van dit jaar. Onderstaand vindt u per wijk de speelplaatsen, die worden aangepakt.

Schenkel

speelplaats bij Beltmolen 78/93

De gehele speelplaats wordt gerenoveerd. Twee speeltoestellen worden tijdelijk weggehaald, opgeknapt en herplaatst. De speelplaats wordt wat groter en er komen twee nieuwe toestellen bij. De ondergronden van de speelwerktuigen worden aangepast aan de huidige wettelijke normen.

speelplaats bij Beltmolen 105

Hier worden de twee speeltuigen op veren verwijderd en vervangen door twee knikkerputtegels.

Middelwatering

Hier gaat de speelplaats centraal op de Albert Cuypstraat op de schop: de zandbak verdwijnt. De speelwerktuigen worden vervangen door een klim/klautertoestel, twee veertoestellen en een dubbel duikelrek, alles op een zachte ondergrond.

Schollevaar

speelplaats bij Helena Erf 28/30

De feitelijke start heeft al plaatsgevonden met de kap van vier acacia's. De verhoogde speelplaats wordt in zijn geheel opgebroken. Poefs van buiten de speelplek worden hier geplaatst. Na het vernieuwen van de vier boomgaten worden verder kunstgras, een groenstrook rondom de speelplaats, een hekje om de beplanting te beschermen, een klim/klautertoestel op het kunstgras, een nieuwe bank en een papierbak aangebracht.

speelplaats Klepperdans

Hier gaat de gehele speelplaats op de schop. Het ronde plantenvak middenin de speelplaats verdwijnt ook, inclusief de bolacacia in het midden. Verder blijven de groenstroken onaangeroerd. Het blauwe stalen klimrek verhuist naar het stadsdeelpark het Schollebos. Op het aan te brengen kunstgras komen drie paddenstoelen, een fietsmolen en twee nieuwe veertoestellen.

speelplaats Rodinrade

Ook deze plek wordt geheel gerenoveerd. Het houten huisje verdwijnt: na circa 20 jaar is het echt versleten. Ook de overige speelwerktuigen worden afgevoerd. Het wordt een kleurige speelplaats met een klim/klautertoestel zoals overeengekomen met de omwonenden. Verder een veertoestel en een duikelrek. Dit alles op daarvoor geschikte ondergronden.

speelplekje bij Pastel 7

Hier verdwijnen de aanwezige speeltoestellen en oude ondergronden. Alles wordt vervangen door nieuwe ondergronden met daarop een klein klimwerktuig. Ook de bank en papierbak worden vervangen.

Oostgaarde

speelplaats Dakotaweg

Een ingrijpende renovatie. Alles gaat eruit, zoals verhardingen (wordt hergebruikt) en het groen op de speelplaats, met uitzondering van de drie Italiaanse populieren en het groen rond de containeropstelplaats. Alle speelwerktuigen verdwijnen op de klimbol en de tafeltennistafel na. Deze worden herplaatst.

Een verdere nieuwe inrichting met veel groen kunstgras en zeven nieuwe speelwerktuigen waaronder een klim/klautertoestel. Verder worden twee banken herplaatst en twee nieuwe banken geplaatst. Het groen wordt afgezet met een laag hekje.

speelplaats Tualstraat

Hier wordt een nieuwe speelplaats aangelegd op een bestaand grasveld. Het gras verdwijnt helemaal. Hiervoor in de plaats komen drie vlakken met rode rubberen tegels en twee plantvakjes. Deze vakjes worden gedeeltelijk afgezet met een laag hekje. Op de rubberen tegels en overige verhardingen komen zeven kleine speelwerktuigen, knikkerputtegels, banken en papierbakken.