Gemeente Barneveld


Opening Natuurtuin Landgoed De Schaffelaar

Op woensdag 15 juni openen mevrouw E. Groenheijde van het Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen en wethouder G.W. Tijmensen van de gemeente Barneveld de natuurtuin op landgoed De Schaffelaar. Dit gebeurt om 15.15 uur bij Biologisch Centrum Het Koetshuis, Stationsweg 4 in Barneveld.

De natuurtuin is in de plaats gekomen van de voormalige heemtuin. Deze lag eerst op de plek waar nu het Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen de Oranjerie bouwt. In goed overleg is toen besloten om de tuin te verplaatsen en wel rondom het Biologisch Centrum Het Koetshuis. De tuin is door vrijwilligers aangelegd, een project van de gemeente Barneveld in samenwerking met het IVN. Zij zijn er verleden najaar mee begonnen.

Het karakter van de tuin is ten opzichte van de heemtuin veranderd. Deze natuurtuin bestaat uit inheemse en gecultiveerde planten waaronder veel vlinderbloemigen. Bij de aanleg is rekening gehouden met een goede toegankelijkheid voor gehandicapten. Zo zijn de paden extra breed gemaakt. Deze aanpassingen zijn mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Rabobank Leliefonds.

Er is ook een naam bedacht voor de Natuurtuin. Tijdens de opening zullen wethouder Tijmensen en mevrouw Groenheijde die naam onthullen.

Mutatiedatum 08/06/2005