Ingezonden persbericht


BIBLIOTHECA DIDINA ET PINGUINA

De bibliotheek van Boudewijn Büch over bibliotheken bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam

PERSBERICHT

Openbare Bibliotheek Amsterdam verwerft belangrijk deel van collectie Boudewijn Büch over bibliotheken!

Dinsdag 31 mei j.l. vond de tweede veiling plaats van de "Bibliotheca Didina et Pinguina" ofwel van de bibliotheek van Boudewijn Büch.

Een deel van deze veiling bevatte de kavels van zijn bezit over bibliotheken, in totaal 31 kavels, elk bestaande uit meerdere boeken.

Aan het eind van de veiling bleek de OBA van de 31 kavels over bibliotheken er 22 verworven te hebben waaronder alle kavels die van tevoren als zeer wenselijk waren aangemerkt. In totaal gaat het om 266 exemplaren voor een bedrag van ruim 3.000 euro.

De boeken worden opgenomen in het bibliotheekmuseum en vormen, naast de Reve collectie een tweede belangrijke collectie die ook de gebruikers zeker zal interesseren. De collectie zal worden aangevuld met de al bestaande collectie van de OBA over bibliotheken en de komende periode worden bijgehouden.

De verworven collectie die zeer goed geordend was, bevat boeken over:
. Duitse en Italiaanse bibliotheken

. Bibliotheque Nationale de France

. Chinese en Russische bibliotheken

. Nationale bibliotheken w.o. de Koninklijke Bibliotheek
. The British Museum Library

. The Library of Congress

. The White House Library

. The Pierpont Morgan Library in New York

. Kloosterbibliotheken

. De Bibliotheek van Alexandrië

. Bibliotheekarchitectuur

De collectie is inmiddels bij de OBA afgeleverd en in het bibliotheekmuseum op de eerste etage van de Centrale Bibliotheek, Prinsengracht 587, geplaatst en middels een catalogus toegankelijk gemaakt. Deze catalogus wordt 15 juni overhandigd aan de voorzitter van het Boudewijn Büch Gezelschap 'Büchmania', Henk Spraakman.

Woensdag 15 juni a.s. om 16.00 uur wordt de collectie aan de pers gepresenteerd en is daarna ook voor het publiek toegankelijk


---- --