Gemeente Enschede

Mission Olympic, The Cityâ komt naar Enschede

dinsdag 14-06-2005

Op woensdag 15 en donderdag 16 juni opent Mission Olympic, The City de 'stadspoort' voor de Enschedese jeugd. De opening wordt verricht door wethouder Tymon de Weger op woensdag om 12.30 uur op het Van Heekplein. Donderdag verzorgt Henk Pieterse, oud basketbal international (2 meter 10 lang!), basketbalclinics.

The City is een Olympische sportstad, waarin jongeren tussen de 12 en 19 jaar onder professionele begeleiding kennis kunnen maken met verschillende sporten. Dit unieke tweedaagse openluchtevenement vindt plaats op het van Heekplein en is gratis toegankelijk. 'Mission Olympic, The City' is een initiatief van NOC*NSF en Coca-Cola Nederland.

Plezier staat voorop
The City maakt een roadshow door heel Nederland. Tot nu toe waren de vele deelnemers en bezoekers erg enthousiast. Het doel van Mission Olympic, The City is om sport en beweging onder jongeren te bevorderen door ze op een leuke, informele manier kennis te laten maken met verschillende takken van sport en ze vooral het plezier van sporten te laten ervaren. In alle steden waar de mobiele sportstad wordt opgebouwd werken NOC*NSF en Coca-Cola Nederland nauw samen met gemeenten, scholen en lokale sportverenigingen. Uitgangspunt voor alle betrokkenen is om ook na het evenement jongeren te blijven boeien voor sport en een actieve leefstijl.

Korting

In Enschede worden een paar honderd jeugdsportvouchers aan jongeren uitgedeeld, die elk recht geven op 25 euro korting op een lidmaatschap bij een van de deelnemende sportverenigingen.

Praktische info

Sportievelingen en belangstellenden zijn van harte welkom op woensdag 15 juni van 11.30 tot 17.00 uur en donderdag 16 juni van 9.00 tot 16.00 uur op het van Heekplein. The City is ingedeeld in verschillende 'kooien', en iedere 'kooi' heeft zijn eigen sport: o.a. voetbal, basketbal, taekwondo, capoeira, karate, handbal, judo, american football, unihockey, dammen, roeien. Ook worden er street- en breakdance demonstraties gegeven. De sportieve invulling van de mobiele sportstad wordt verzorgd door plaatselijke sportverenigingen. Vertegenwoordigers van deze lokale sportverenigingen zijn aanwezig om de jonge sporters te begeleiden en meer over hun sport te vertellen.

Meer weten? Kijk op www.missionolympic.nl

---


---