Gemeente Bergen op Zoom


Debat over Integratiebeleid

Wethouder Piet van den Kieboom zit op woensdag 15 juni in Stadsschouwburg de Maagd een zogenaamd arenadebat voor over het onderwerp: Integratie.

Doel van de middag is om met de daarvoor uitgenodigde organisaties / instanties over dat onderwerp in gesprek te gaan. De gemeente is toe aan een nieuwe standpuntbepaling op dat punt. Het huidige integratiebeleid dateert van zeven jaar geleden en is aan herijking toe. De middag is bedoeld voor het leveren van bouwstenen voor het nieuwe beleid.

Aan de orde komen zowel de visie op het gemeentelijk integratiebeleid als meer specifieke thema's, zoals samenleven in de buurt en participatie in onderwijs, arbeid en vrije tijd. Er wordt gewerkt met korte kenschetsen van de situatie alsook met prikkelende stellingen. Thema-gewijs komen zo de bouwstenen voor het nieuwe gemeentelijke integratiebeleid tot stand.

De voorbereiding van dit debat wordt verzorgd door beleidsmedewerkers van de Gemeente Bergen op zoom, DOCA Bureaus en Palet. De Sector Maatschappelijke Dienstverlening is binnen de gemeente verantwoordelijk voor de beleidsvoorbereiding en -uitvoering. DOCA is een onafhankelijk bureau voor integratieonderzoek dat gevestigd is in de gemeente Bergen op Zoom. Zij deed het onderzoek naar de stand zaken m.b.t. integratie in Bergen op Zoom. De uitkomsten daarvan komen tijdens het debat aan de orde. Palet is een provinciale instelling ter bevordering van de integratie. Palet heeft meegedacht over de opzet voor het debat en het zal het debat ook leiden.