Te zien bij Team West, woensdag 15 juni

Leiderdorp 15-06-2005 - (Onderwerpen onder voorbehoud) Op woensdag 15 juni 2005 komen in het regionale opsporingsprogramma Team West de volgende onderwerpen aan de orde:

Ontsnapte tbs-veroordeelde Landelijk wordt er gezocht naar een tbs-veroordeelde man die tijdens een familiebezoek op dinsdag 7 juni op NS-station Utrecht CS is ontsnapt aan zijn begeleiders. In Team West worden foto's en het signalement getoond van de man. De politie benadrukt dat de man gevaarlijk kan zijn en roept op om bij herkenning geen actie te ondernemen in zijn richting, maar onmiddellijk de politie te bellen.

Oproep getuigen beroving Verder vraagt politie Hollands Midden getuigen van twee berovingen in Alphen aan den Rijn. Op vrijdag 20 mei werd een bloemenventer met geweld beroofd van zijn portemonnee in een park tussen de Akkerweide en de Zegerbaan. Twee dagen later, op zondag 22 mei, werd een 18-jarige jongen beroofd op de Bachsingel. Ook bij deze straatroof werd geweld gebruikt. In beide gevallen vluchtten de daders op een gele scooter. Mogelijk gaat het om dezelfde daders.

Overvallen en verkrachtingszaak Er zijn ook weer ontwikkelingen in opsporingszaken die eerder in het programma aan de orde zijn gekomen. Het gaat dan om de overval op een bejaarde Leidse vrouw in haar woning aan de Potgieterlaan, de poging tot verkrachting van een werkstudente op de Universiteit van Leiden en de overval op een tankstation aan de Wassenaarseweg in Den Haag.

Veilig internetten In de rubriek reportage wordt aandacht besteed aan veilig internetten. Steeds vaker wordt de politie geconfronteerd met gevallen waarbij pedoseksuele mannen via chatboxen op het internet jonge meisjes verleiden om zich uit te kleden voor de webcam. Daarbij doen de mannen zich voor als leeftijdgenootjes. Niet zelden dreigen de mannen daarna om de genomen foto's aan de ouders te sturen als het meisje geen afspraakje wil maken. De politie adviseert ouders om het internetgedrag van hun kinderen in de gaten te houden.

Team West wordt op woensdag uitgezonden op TV West om 18.43, 19.45, 20.17, 21.17, 22.17, 23.17 en 00.17 uur. Op donderdag wordt de uitzending elk uur herhaald tot 10.00 uur en tussen 11.00 en 16.00 uur.