Politiebond ACP

Politiemensen steunen Hirsi Ali

Leusden, 14 juni 2005

De politiebonden NPB, ACP en VMHP en alle actievoerende politiemensen in Den Haag spreken hun steun uit aan Ayaan Hirsi Ali, lid van de VVD fractie in de Tweede Kamer. In een artikel in de Telegraaf van 14 juni sprak zij over de vakbondsacties in de politiesector die momenteel in Den Haag plaatshebben en de loonsverhoging die zij volgens haar verdienen. Zij uitte vooral ook haar waardering en steun voor al die mensen die elke dag het moeilijke politiewerk doen.

Met het uitspreken van onze steun willen de politiebonden en de 300 politiemensen die vandaag actievoeren, tegenwicht bieden aan de kritiek op haar die vandaag vooral in VVD kringen wordt vernomen als reactie op dit Telegraafartikel. De 300 politiemensen die in Den Haag actievoeren met de Blauwe Belegering van het ministerie van Binnenlandse zaken realiseren zich erg goed dat Hirsi Ali met haar opmerkingen de nek uitsteekt binnen de VVD, een partij die zich vooral in verkiezingstijd zegt sterk te maken voor de politie. Opmerkelijk dat niemand in haar partij dat momenteel doet.

De actievoerende politiemensen realiseren zich best dat Hirsi Ali niet aan de onderhandelingen deelneemt over de CAO. De waardering voor haar "recht uit het hart" uitspraken, is dan ook groot. Dit soort uitspraken lijken in de Haagse politiek helaas in onbruik te zijn geraakt.

Het is volgens de NPB, ACP en VMHP goed als een politicus eens zo duidelijk haar steun uitspreekt en er eerlijk voor uit komt hoe zij over de politie denkt. De fractiediscipline binnen de VVD mag geen moordkuil worden voor zon oprechte en eerlijke mening. Hirsi Ali kan wat dat betreft op ons rekenen!