Rijn & Venen, 09.45 uur

Utrecht 15-06-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Vernieler aangehouden
MAARSSEN Dinsdag 14 juni hield de politie een verdachte van vernieling aan.

Omstreeks 18.35 uur kreeg de politie de melding dat op de Gageldijk een man, 35 jaar en uit Maarssen, ruiten ingooide van een horecagelegenheid. Dankzij getuigen kon de politie de man binnen 20 minuten aanhouden. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau, waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Verkeersongeval

MAARSSEN Dinsdagmorgen omstreeks 08.15 uur vond op de Huis ten Boschstraat een verkeersongeval plaats.

Een 36-jarige automobiliste uit Maarssen reed over de Huis ten Boschlaan in de richting van de Dr. Plesmanlaan. Ter hoogte van de Thorbeckelaan stak ineens een 11-jarige fietser uit Maarssen over. De vrouw kon de jongen niet meer ontwijken. Hij raakte gewond door de aanrijding en werd met onbekend letsel per ambulance naar het UMC in Utrecht vervoerd. De jongen is inmiddels weer uit het ziekenhuis ontslagen. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.

Doorrijden na verkeersongeval

KOCKENGEN Dinsdagavond 14 juni raakte een man gewond nadat hij door een scooterrijder was aangereden. De scooterrijder reed door.

Omstreeks 19.10 uur stond een 73-jarige voetganger uit Kockengen op de fietsstrook aan de Portengen, toen hij door een scooterrijder met passagier werd aangereden. De bromfietser kwam uit de richting van de provinciale weg en reed zonder te stoppen door richting Haarzuilens. De man is door de aanrijding hard op de grond terecht gekomen. Hij is per ambulance met een flinke hoofdwond naar het UMC in Utrecht vervoerd.

Signalement van de passagier: jongeman met licht getinte huidskleur, zwart krullend haar, lang gedragen tot op de oren en hieronder opgeschoren. De passagier droeg een kleurig vest en een blauwe spijkerbroek. De kleur van de scooter was vermoedelijk paars-paarlemoer.

De politie doet onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen (tel:0900-8844).