Ingezonden persbericht


Kasteelavontuur voor het hele gezin in Kasteel Hoensbroek

Familietocht en Oude Spelen

Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg is een spannend en sprookjesachtig kasteel met mooie torens, spannende gangen en een echte slotgracht. Het kasteel is een van de grootste en mooiste kastelen van Nederland.

Het begon in 1250

Zó oud is het in Kasteel Hoensbroek. Tussen toen en nu is er héél veel gebeurd. Het kasteel is al eens gedeeltelijk ingestort, weer opgebouwd, uitgebreid en gerestaureerd. In meer dan veertig prachtige kasteelvertrekken maak je een reis door de tijd. Ontdek de prachtige balzaal, griezel in de kerker en beklim de 60 meter hoge Middeleeuwse uitkijk- en verdedigingstoren.

Oude Kasteelspelen

In juli en augustus staan bovendien de Oude Kasteelspelen buiten op het tweede binnenplein van Kasteel Hoensbroek opgesteld. Jong en oud kan kennismaken met de Oude Spelen zoals de kinderen van de Graaf van Hoensbroek ze speelden eeuwen geleden. Laat de jonkvrouw, prinses, schildknaap of ridder in jezelf ontwaken en neem deel! Je beleeft plezier met spellen als het visspel, Trou-madame, kegelen, steltlopen, zwierbol, sjoelen en ringwerpen.

De Familietocht

De familietocht is een tocht vol avonturen en ontdekkingen. Iedereen die deelneemt volgt een speurtocht door het kasteel en gaat op zoek naar de schatkisten. In deze kisten liggen een aantal 'Proeven van Bekwaemheid' verborgen. Het vervullen van deze opdrachten is noodzakelijk om de tocht goed te volbrengen. De familietocht biedt avontuur voor jong en oud!

De Geheime Kamer
En ga op zoek naar de Geheime Kamer. Er zijn tekeningen van. Aanwijzingen. Maar ja, vind 'm maar eens. En als je er bent, dimt het licht. Alleen in de vensterbank gloeit langzaam een kaars op. Luister dán naar het haast onwaarschijnlijke verhaal hoe hier de bisschop zich verborgen wist te houden voor de vijand.

Entree en openingstijden

Kasteel Hoensbroek is iedere dag open van 10.00 - 17.30 uur. Volwassenen E 4,95, 65+ E 4,50, Kind 4 - 12 jaar E 3,25, Kinderen
Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, Hoensbroek, 045 - 522 7272, www.kasteelhoensbroek.nl


---- --