Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 juni 2005

Eenzijdige aanrijding

Automobilist verlaat plaats ongeval

Enschede

Op woensdag 15 juni kwam omstreeks 01.00 uur een melding dat er aan de Hengelosestraat in Enschede een auto met schade zou staan. De politie trof inderdaad een auto met schade aan, voornamelijk aan de onderzijde. Er was niemand meer bij de auto aanwezig. Uit het sporenonderzoek kwam vast te staan dat de automobilist met zijn auto richting Hengelo heeft gereden en op een bepaald moment met zijn auto op de middengeleider is gereden, waardoor genoemde schade. De automobilist heeft daarna de plaats ongeval verlaten. De politie heeft de auto laten afslepen en stelt een onderzoek in naar de bestuurder van de auto. (05-073702)

Auto tegen boom

Drie personen naar ziekenhuis

Enschede

Op woensdag 15 juni omstreeks 00.10 uur reed een personenauto tegen een boom aan de Slagersmatenweg in Enschede. De bestuurder had een bocht vermoedelijk met een te hoge snelheid genomen, waardoor de auto met de rechterzijkant tegen de boom reed. De bestuurder, een 32-jarige Enschedeër en zijn twee inzittenden, een 20 en 15 jarige Enschedeër werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De auto is total loss afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op. (05-073679)

Aanrijding onder invloed

Automobilist rijdt tegen boom

Enschede

Op woensdag 15 juni vond omstreeks 02.00 uur een eenzijdig ongeval plaats. Een 59-jarige man uit Overdinkel reed met zijn auto over de Aamsveenweg, raakte met zijn auto van de weg af en kwam tegen een boom tot stilstand. De 59-jarige is met onbekend letsel voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De politie constateerde alcoholgebruik bij de verdachte en nam hem daarvoor een bloedproef af. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-073707)

Bedreiging met vuurwapen

Politie houdt twee verdachten aan

Enschede

Op dinsdag 14 juni werd omstreeks 20.45 uur bij de politie een ruzie tussen twee personen gemeld aan de Buurserstraat in Enschede. Op weg daar naartoe werd gemeld dat er schoten waren gevallen. De politie trof daar een motor aan met daarop twee mannen, die net wegreden. De politie zette de achtervolging in en na een korte rit stopte het tweetal op Het Stroink. Een van hen, een 48-jarige man uit Ahaus (D) gooide tijdens zijn fouillering een vuurwapen van zich af. De tweede persoon, een 27-jarige man eveneens uit Ahaus (D) was niet gewapend. Beide mannen werden daarop aangehouden. De politie nam het vuurwapen in beslag. De 48-jarige verdachte ontkende te hebben geschoten, de knallen waren volgens hem afkomstig van de uitlaat van de motor. Tevens werd bij de 48-jarige alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,7 o/oo. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek en verhoor opgesloten. (05-073613)

Aanhouding wegens openlijke geweldpleging

Politie houdt derde verdachte aan

Enschede

Op dinsdag 14 juni hield de politie nog een derde verdachte, een 19-jarige Enschedeër, aan ter zake openlijke geweldpleging. De 22-jarige is in verzekering gesteld en opgesloten. Deze geweldpleging vond plaats op zondagnacht 12 juni op de parkeerplaats van de Molenstraat in Enschede. Daarvoor werden reeds eerder twee verdachten aangehouden, twee 18-jarige Enschedeërs. Deze verdachten zitten nog vast in afwachting van hun voorgeleiding bij justitie.

Noot redactie: zie voor het eerder verschenen persbericht onderstaand cursief weergegeven bericht.

Mishandeling

Politie houdt twee verdachten aan

Enschede

Zondag 12 juni rond 04.00 uur wandelden drie mensen, twee broers van 22 en 24 jaar en de 23-jarige vriendin van één van hen (allen woonachtig in Enschede), vanuit het centrum naar de Molenstraat in Enschede, waar zij hun auto hadden geparkeerd. De 22-jarige man zag dat een man tegen een fiets aan het trappen was en sprak hem hierop aan. Daarna liepen de drie naar de auto en stapten in. Plotseling gooide iemand een steen in de auto. De drie stapten van schrik uit de auto en zagen een paar mannen staan, waaronder de man die tegen de fiets had aangetrapt. De twee broers werden door de mannen geslagen en geschopt. Toen de daders in de gaten hadden dat de politie was gealarmeerd, gingen de mannen er vandoor. De politie hield twee verdachten aan, 18-jarige Enschedeërs. Zij zijn in verzekering gesteld en voor verhoor opgesloten. De twee broers hebben beiden diverse verwondingen opgelopen. Eén van hen zal zich nog onder doktersbehandeling laten stellen in verband met letsel aan het oog. (05-073404)

Eenzijdig ongeval

Fietsster gaat onderuit en raakt gewond

Enschede

Op dinsdag 14 juni vond omstreeks 20.45 uur een eenzijdig ongeval plaats op de Gronausestraat in Enschede. Een 67-jarige vrouw uit Enschede fietste over de Gronausestraat. Vermoedelijk door steentjes op het wegdek gleed ze met haar fiets weg en kwam te vallen. De vrouw is met een beenfractuur naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. (05-073616)

Alcoholcontroles

Politie controleert op alcoholgebruik door bestuurders voertuigen

Enschede

Op de avond/nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 juni tussen 23.00 en 01.00 uur hield de politie een alcoholcontrole op de Knalhutteweg in Enschede. Ze controleerde in totaal 47 bestuurders op alcoholgebruik. Daarvan bleken er drie boven het wettelijk toegestane maximum te zitten. Dit betreffen een 50-jarige automobilist uit Hengelo (0,7o/oo), een 36-jarige automobilist uit Stadtlohn (D) (0,58o/oo) en een 49-jarige automobilist uit Alstatte (D) (0,8o/oo). Proces-verbaal wordt tegen deze drie verdachten opgemaakt. (05-073691)

Hengelo

Op dinsdag 14 juni tussen 18.30 en 21.30 uur vond een alcoholcontrole plaats aan de Twekkelerweg in Hengelo. In totaal werden 170 bestuurders op alcoholgebruik gecontroleerd. Er werden geen strafbare overschrijdingen geconstateerd. Wel werden 7 bekeuringen voor andere verkeersovertredingen uitgeschreven. (05-73625)

Verkeerscontroles

Politie houdt toezicht op de verkeersveiligheid

Enschede

Op dinsdag 14 juni hield de politie tussen 11.00 en 12.00 uur een controle op het dragen van autogordels op de Mooienhof in Enschede. In totaal werden 24 bekeuringen uitgeschreven. (05-073288)

Op dinsdagmiddag 14 juni controleerde de politie in het voetgangersgebied van de Langestraat in Enschede op het rijden op (brom)fietsers. Hierbij werden in totaal 25 bekeuringen uitgeschreven. (05-073507)

Tijdens het WK jeugdvoetbal op dinsdagavond 14 juni controleerde de politie op het foutparkeren rondom het Arkestadion in Enschede. In totaal werden 107 bekeuringen uitgeschreven wegens fout parkeren. (05-073659)

Almelo

Op dinsdag 14 juni controleerde de politie tussen 09.45 en 12.15 uur op de Egbert Gorterstraat en de Ootmarsumsedwarsweg in Almelo op diverse verkeersovertredingen. In totaal werden 26 bekeuringen uitgeschreven. Tussen 15.45 en 16.30 uur werd gecontroleerd op de Plesmanweg in Almelo. Daarbij werden in totaal 19 processen-verbaal opgemaakt voor diverse ovetredingen. (05-073320)

Markelo

Naar aanleiding van klachten uit de buurt controleerde de politie op dinsdag 14 juni van 10.30 tot 11.45 uur met de lasergun op snelheidsovertredingen op de Markeloseweg in Markelo. In totaal werden 3 automobilisten bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 123 km/u. (05-073329)

Oldenzaal

Op dinsdag 14 juni controleerde de politie tussen 20.00 en 21.30 uur met de lasergun op snelheidsovertredingen op de Schipleidelaan in Oldenzaal, waar een maximumsnelheid van 50 km/u geldt. In totaal werden 200 passanten gecontroleerd. Daarvan reden 21 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedraagt 91 km/u. (05-073629)

Holten/Rijssen

Op dinsdag 14 juni controleerde de politie in de middaguren op gordelgebruik op diverse locaties in Holten en Rijssen. In totaal werden 39 automobilisten gecontroleerd. Daarvan droegen er 5 geen gordel. (05-073460)

Gewonden bij aanrijding

Een moeder en haar zoontje raken gewond bij aanrijding tussen twee personenauto's

Hengelo

Dinsdag 14 juni vond omstreeks 13.00 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de kruising Boekweitweg/Hennepstraat in Hengelo. Een 43-jarige automobiliste uit Hengelo reed met haar beide kinderen op de Hennepstraat en wilde linksaf de Boekweitweg inrijden. Deze weg bevindt zich kort voor de verkeerslichten bij de kruising Boekweitweg/Enschedesestraat. Door drukte was de rijstrook voor rechtdoorgaand verkeer bezet. Eén van de automobilisten gaf de 43-jarige vrouw ruimte om haar te laten oversteken. Dit deed zij, waarbij zij op het verkeer van rechts lette en een voor haar van links naderde auto over het hoofd zag. De bestuurder van deze auto, een 45-jarige man uit Hengelo, reed op de Boekweitweg en wilde linksaf de Enschedesestraat oprijden. Beide voertuigen kwamen met elkaar in aanrijding. De 43-jarige vrouw liep nekklachten op en één van haar zoontjes, een 3-jarig jongetje, een hoofdwond en buikpijn. Beide gingen voor onderzoek naar het ziekenhuis. Het jongetje werd een nacht ter observatie opgenomen. (05-073326)

Eenzijdig ongeval

Bestuurster van de auto raakt gewond en wordt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Denekamp

Dinsdagmiddag 14 juni belandde een 18-jarige vrouw uit Lattrop met haar auto in de sloot nadat zij op de Lattropperstraat in Denekamp een groot voertuig moest uitwijken, die haar uit tegenovergestelde richting naderde. De vrouw kwam met de rechter banden van de auto in de berm terecht, stuurde bij en verloor de macht over het stuur. De auto schoot door, botste tegen het talud, vloog over de kop en kwam in de sloot tot stilstand. De 18-jarige vrouw verwondde haar kin, die in het ziekenhuis gehecht werd. Het slachtoffer werd voor alle zekerheid een nacht ter observatie opgenomen. (05-073530)

Vrouw beroofd van portemonnee

Dader gaat er op een bromfiets vandoor; politie zoekt getuigen

Hengelo

Dinsdagmorgen 14 juni rond 11.00 uur stond een 88-jarige vrouw uit Hengelo bij de ingang van een supermarkt aan de Boekeloseweg in Hengelo. Zij had haar tas even op de grond gezet. Plotseling kwam een man aanlopen, greep haar portemonnee uit de tas en rende hiermee weg. De vrouw liep achter de dader aan en zag dat hij op een bromfiets wegreed in de richting van de Steenbakkersweg. Van de dader is bekend dat hij een grote, stevige man is van ongeveer 40 jaar. Hij droeg een bodywarmer en een pet. De 88-jarige vrouw deed inmiddels aangifte. De politie komt graag in contact met getuigen en vraagt hen zich te melden via het nummer 0900-8844. (05-073297)

Aanhouding na vernieling

Politie houdt verdachte aan na vernieling in horecagelegenheid

Hengelo

De politie hield dinsdagvond 14 juni omstreeks 20.15 uur in Hengelo een 44-jarige man uit Enschede aan nadat hij een aantal goederen had vernield in een horecagelegenheid aan de Jacob Catsstraat in Hengelo. De man verkeerde onder invloed van alcohol, had zich vervelend gedragen en toen hij door personeel hierop werd aangesproken, vernielde hij een aantal glazen en deuren. Door de eigenaar van de horecagelegenheid werd aangifte gedaan. De 44-jarige verdachte staat bekend als veelpleger en had nog een vonnis openstaan van E 3.012,- of 50 dagen hechtenis. De man is in verzekering gesteld en opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-073596)

Mishandeling en vernieling

Politie houdt verdachte aan nadat hij een hem bekende man had geslagen en diens auto had vernield

Hengelo

Politieagenten hielden dinsdagmorgen 14 juni een 23-jarige man uit Hengelo in zijn woning in Hengelo aan. De man wordt verdacht van mishandeling van een hem bekende 39-jarige man uit Borne en vernieling van diens auto, hetgeen plaatsvond op zondagavond 29 mei jl. aan de Atalantestraat in Hengelo. Beide mannen hadden die avond buiten op straat onenigheid gehad, waarbij de 23-jarige man de auto van de 39-jarige had beschadigd door er meerdere keren tegenaan te schoppen. De verdachte had even later een ijzeren staaf uit zijn eigen auto gehaald en hiermee de 39-jarige man meerdere keren geslagen. De 39-jarige liep hierbij lichte verwondingen op maar hoefde zich niet onder doktersbehandeling te laten stellen. Hij deed aangifte bij de politie. De verdachte werd dinsdagmorgen op het politiebureau gehoord en nog diezelfde dag heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-066068)

Aanhouding na bedreiging en mishandeling

Winkelpersoneel alarmeert de politie bij het zien van een man, die een aantal dagen daarvoor een medewerker had geslagen en bedreigd

Borne

Zaterdagmiddag 11 juni betrapte personeel van een winkel aan de Grotestraat in Borne een man op diefstal van goederen en sprak hem hierop aan. De man legde de goederen terug in de stelling en verliet na een woordenwisseling met een medewerker het pand. Kort daarna kwam hij terug en bedreigde de medewerker en sloeg haar. De medewerker, een 18-jarige vrouw, deed aangifte bij de politie. Dinsdagmiddag 14 juni omstreeks 16.15 uur kwam de man weer in de winkel. Een 31-jarige medewerker sprak de man aan en verzocht hem de winkel te verlaten, waarop de man ook deze medewerker verbaal bedreigde. De man verliet de winkel, waarna de politie werd gebeld. Aan de hand van het opgegeven signalement hield de politie de verdachte, een 45-jarige Hengeloër, kort daarna op de Bakkerssteeg aan. De man is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-072077, 05-073513)

Motorrijder gewond

Motorrijder komt ten val na aanrijding met personenauto

Westerhaar

Dinsdagavond 14 juni reed een 33-jarige automobiliste uit Westerhaar op de Hoofdweg in haar woonplaats. Zij sloeg op een gegeven moment linksaf om een inrit op te rijden en kwam hierbij in aanrijding met een motorrijder, die net bezig was haar in te halen. De bestuurder van de motor, een 32-jarige man uit Westerhaar, kwam ten val en liep letsel aan zijn voet op. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-073569)

Verkeersongeval

Automobilist raakt gewond

Bornerbroek

Dinsdagavond 14 juni reed een 21-jarige man uit Enschede op de A1 (zuidbaan) komende uit de richting Rijssen en gaande in de richting Azelo. Volgens getuigen wilde de man van de rechter naar de linker rijbaan gaan. Dit kon echter niet omdat naast hem op de linker rijbaan een andere auto reed. De 21-jarige trapte vol op de rem en verloor hierdoor de macht over het stuur. De auto begon te slingeren en kwam tegen een vangrail aan de rechterzijde van de weg tot stilstand. De bestuurder liep vermoedelijk een gebroken arm en hersenschudding op en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-073540)

Aanrijding met letsel

Vrouw raakt gewond bij aanrijding tussen personenauto en vrachtwagen

Bornerbroek

Dinsdagmiddag 14 juni vond omstreeks 17.00 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto en vrachtwagen plus aanhanger op de A1 (noordbaan) in Bornerbroek. Een 23-jarige Oldenzaalse reed vanuit Deventer in de richting Hengelo. Door nog onbekende oorzaak zag zij te laat dat voor haar een vrachtwagen met aanhanger reed en zag geen kans op tijd af te remmen. Gevolg was een aanrijding, waarbij de 23-jarige vrouw gewond raakte. Zij werd met onder meer nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De vrachtwagenchauffeur, een 42-jarige man uit het Russische Smolensk, bleef ongedeerd. (05-073537)

Inbreker aangehouden

Politie houdt verdachte aan na inbraak in sportkantine

Wierden

Woensdag 15 juni kwam omstreeks 03.30 uur een melding binnen van een inbraak bij een sportvereniging aan de 2e Lageveldsweg in Wierden. Een politieagent zag bij aankomst op het terrein een man uit het raam van de kantine klimmen en ging achter hem aan. Met behulp van de diensthond werd de verdachte, een 39-jarige man uit Borne, in de bosjes aan de 2e Lageveldsweg aangetroffen. De hond trok hem uit de bosjes, waarbij de verdachte een lichte verwonding aan zijn arm opliep. Bij fouillering werd bij de man inbrekersgereedschap aangetroffen en afstandsbedieningen, die uit de kantine afkomstig bleken te zijn. Buiten de kantine stonden enkele goederen, waaronder een flatscreen. Deze had de man bij het zien van de politieagenten buiten achtergelaten. De 39-jarige man is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-073721)

Monique Oude Wolbers, Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --