Steengoed die steenvis!

15.06.2005 / 13:17 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Sea life scheveningen

PERSUITNODIGING

STEENGOED DIE STEENVIS!
BIJZONDERE AANWINST IN SEA LIFE SCHEVENINGEN

Scheveningen, woensdag 15 juni 2005. Dierenverzorgster Karen zal met de grootst mogelijke voorzichtigheid te werk gaan als ze morgen om 12.00 uur twee exemplaren van s werelds meest giftige vis in hun nieuwe onderkomen in Sea Life Scheveningen zal plaatsen.

Sea Life heeft voor het eerst in haar 12 jarige bestaan steenvissen en ze zijn ook vrij uniek in Nederland. De gevaarlijke Steenvis heeft 13 scherpe en giftig geladen stekels op zijn rug...en door de kleinste prik met 1 van deze stekels kan het ineens heel slecht aflopen voor Karen...

'De stekel zorgt voor een vreselijke pijn, een flinke zwelling en kan heel snel een verlamming en shock teweeg brengen. Wanneer de wond niet snel behandeld wordt, kan het fataal aflopen', aldus Karen.

Daarom zal Karen speciale beschermende lange handschoenen dragen op het moment dat ze de vissen in hun nieuwe aquarium zal plaatsen.

Sea Life is ervan overtuigd dat er geen ongelukken zullen gebeuren, desondanks is het centre uitgerust met speciaal en effectief tegengif. Zo is er altijd bescherming aanwezig tegen de dodelijk dieren.

De steenvissen komen voor op het Great Barrier Reef en danken hun naam aan hun uiterlijk. Die lijkt namelijk exact op die van een steen. Hierdoor zijn ze op de bodem onzichtbaar voor hun prooien.

De 23 cm grote Steenvis completeert het gezelschap van dieren in Giftige Griezels, de nieuwste tentoonstelling van het centre.

Nog nooit een levende steen gezien? Kom dan snel naar Sea Life!

Persmoment
Karen zal heel voorzichtig de beide steenvissen uit quarantaine halen en in hun nieuwe aquarium plaatsen.

Datum: donderdag 16 juni 2005
Tijd: 12.00 uur
Locatie: Sea Life Scheveningen, Strandweg 13 (boulevard) Scheveningen Informatie: Jacomijn Appeldoorn, (070) 306 7000 of 06 514 90023

www.sealife.nl