Savantis


Persbericht: Genomineerden Beste Leerbedrijf 2005 bekend
PERSBERICHT
Waddinxveen, 15 juni 2005
Genomineerden Beste Leerbedrijf 2005 bekend

De tien finalisten van de verkiezing Beste Leerbedrijf van het jaar 2005 zijn bekend. De jury koos deze tien uit 36 aanmeldingen. Ook dit jaar organiseert Savantis de verkiezing van het Beste Leerbedrijf per sector. De genomineerden per sector zijn:

sector Schilderen en Onderhoud:
De kwaliteit van de voorgedragen bedrijven was zo hoog, dat de jury er dit jaar voor gekozen heeft vier bedrijven te nomineren in plaats van de gebruikelijke drie bedrijven. Dit zijn:

Somers Schildersbedrijf te Tilburg
Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe BV te Almere De Schilder Ligtenberg te Rijssen
Koerts Restaurators te Aalten.

sector Afbouw:
H. de Brouwer's Stukadoorsbedrijf BV te Tilburg Stukadoorsbedrijf A. Verbakel te Sint Oedenrode Lory b.v. Stukadoors & Afbouwbedrijf te Moerdijk.

sector Presentatie en Communicatie:
Wooncentrum Co van der Horst te Amstelveen
Thomas Vorm Omgeving B.V. te Wijchen
Hennes & Mauritz te Apeldoorn.

In juni worden de genomineerde bedrijven bezocht door een jury. Op 7 september 2005 wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst in iedere sector één bedrijf gekozen als Beste Leerbedrijf 2005. Uit deze drie winnaars wordt één bedrijf voorgedragen voor deelname aan de landelijke verkiezing van Beste Leerbedrijf 2005, ingesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Ook dit jaar besteedt Savantis veel aandacht aan de verkiezing van het Beste Leerbedrijf 2005.
Het doel van deze verkiezing is duidelijk: het in beeld brengen wat bedrijven doen op het gebied van opleiden. Het is de bedoeling dat de verkiezing een bron van inspiratie is voor andere bedrijven. Savantis streeft ernaar om zoveel mogelijk Erkende Leerbedrijven bij deze verkiezing te betrekken. Daarom worden alle Erkende Leerbedrijven van Savantis, onderwijsinstellingen en andere relaties uitgenodigd voor de feestelijke bijeenkomst op 7 september aanstaande. Tijdens deze bijeenkomst worden tevens de diploma's uitgereikt van de Kader- en Ondernemersopleiding en Uitvoerder Afbouw en Onderhoud.