Ingezonden persbericht


HIERBIJ ATTENDEREN WIJ U OP DE VERLENGING VAN DE TENTOONSTELLING VAN RENÉ JOLINK T/M 16 JULI

PERSBERICHT

René Jolink
21 mei t/m 2 juli 2005

Momenteel exposeren wij een nieuwe serie werken van René Jolink. Deze schilderijen zouden in formeel opzicht gezien kunnen worden als horizontale spiegelingen van bomen of groepen menselijke figuren waarin de figuratie een spanning aangaat met de abstractie.

De beelden van Jolink zijn zoals altijd ontleend aan foto's die de basis vormen voor het te maken schilderij. In contouren worden ze op een houten paneel in relief opgezet waar vervolgens plastic over gespannen wordt. Als een monochroom wordt de verf op het plastic aangebracht en vervolgens met een rakel afgeschraapt. Het beeld dat zo ontstaat is daarmee een afdruk of een afspiegeling van het beeld eronder. Het plastic wordt vervolgens afgespannen en hetzelfde procede wortd herhaald met een nieuwe laag. Door uiteindelijk beide lagen weer op te spannen en ten opzichte van elkaar te draaien ontstaat het uiteindelijke beeld.

In deze serie heeft Jolink gebruik gemaakt van koper- of zilverspiegelfolie, materiaal dat gebruik wordt in de filmindustrie, dat als eerste laag over het paneel gezet werd. Op deze wijze gaan de beelden flikkeren in het licht en echoën ze de ruimte. De beeldtenis is een residue in verf van een afbeelding, weer gespiegeld in zichzelf. Er ontvouwt zich een spel van reflexie, associatie en plaatsing. De constructie van 'het herinneren' toont zich.

Voor beeldmateriaal of nadere gegevens gelieve contact op te nemen met de galerie.

Galerie de Expeditie
Zsa-Zsa Eyck
Leliegracht 47
1016 GT Amsterdam
t +31-(0)20-6204758
f +31-(0)20-6246220
galerie@de-expeditie.com
www.de-expeditie.com